Slik var Trondheim Song:Expo 2022

Av Redaksjonen

| 09. november, 2022
Internasjonal 17 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

Musikkbyen Trondheim har de siste ukene vært fylt med lokale og internasjonale låtskrivere og produsenter for den 12. utgaven av Trondheim Song:Expo.

Her har de jobbet i ti intensive dager for å produsere og skrive nye låter til noen av verdens mestselgende artister.

Nesten hundre deltakere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, USA og Sør-Korea har vært fordelt i til sammen 81 sessions og skrevet hele 94(!) låter.

Dette er det første året vi kunne ønske alle deltakerne velkommen til Musikkbyen Trondheim.

Vi har gledet oss stort til å endelig kunne arrangere en helfysisk camp i våre nye lokaler på piren i Trondheim. Etter en lang periode med nedskalert aktivitet fikk Musikkbyen Trondheim virkelig vist seg fra sin beste side med toppmoderne lokaler og studioer.

WPR01051 Foto Emilie Wulff Skårild

Foto: Emilie Wulff Skårild

Nordisk 23 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

WPR00946 Foto Emilie Wulff Skårild

Foto: Emilie Wulff Skårild

Nordisk 46 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

Nordisk 21 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

Nordisk 2 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

Internasjonal 6 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

Nordisk 7 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

NOR3073 Foto Kasper Beddari

Foto: Kasper Beddari

Briefs fra plateselskap

Nasjonal, nordisk og internasjonal camp foregår i tre separate bolker gjennom ti dager, hvor deltakerne får briefs fra både nasjonale og internasjonale plateselskap.

Her er det store artister eller grupper som ønsker seg nye låter og kommer med en beskrivelse på hva slags sanger de ønsker seg. Deltakerne står fritt til å skrive på briefs eller skrive noe de selv ønsker.

Song Expofilmbakgrunn

Video: Brage Bakke

Foredrag og feedback

Vi har vært så heldige å ha med oss flere store navn under årets camp til å både skape musikk, inspirere og opptre som mentorer for nye talenter.

Che Pope, Herbie Crichlow og Jin Suk Choi hadde engasjerende foredrag under de forskjellige campene, og ga i tillegg feedback på lyttefesten til både den nasjonale og nordiske campen.

Fra venstre: Herbie Crichlow, Jin Suk Choi og Che Pope. Foto: Emilie Wulff Skårild

Fra venstre: Herbie Crichlow, Jin Suk Choi og Che Pope.
Foto: Emilie Wulff Skårild

Gode samarbeidspartnere

Song:Expo har også gode samarbeidspartnere og sponsorer i ryggen, som er med på å gjøre campen mulig. Tusen takk til Music Norway, Tono, Musikkforleggerne, Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, Kulturrådet, SPARWK, Masterchannel, Sparebank1 SMN, Dsign Music, EKKO Music Rights, HiFi Klubben Norge og 4Sound Norge.

Flere av samarbeidspartnere leverer også faglig innhold til campen. På årets camp hadde vi blant annet med oss Tono som lærte deltakerne om hvordan de skal forvalte egne rettigheter og Music Norway som presenterte sine tilskuddsordninger, og informerte deltakerne om hva Music Norway kan bistå med når det kommer til eksport av musikk fra Norge til utlandet.

Glenn Nilsen fra Tono. Foto: Kasper Beddari

Glenn Nilsen fra Tono.
Foto: Kasper Beddari

Pål Dimmen fra Music Norway. Foto: Kasper Beddari

Pål Dimmen fra Music Norway.
Foto: Kasper Beddari

Per Jørgen Pedersen, Oda Moen Tjørstad og Jørgen Norby i Tempo. Foto: Emilie Wulff Skårild

Per Jørgen Pedersen, Oda Moen Tjørstad og Jørgen Norby i Tempo.
Foto: Emilie Wulff Skårild

Trondheim Song:Expo arrangeres av Musikkontoret Tempo, som består av (fra venstre) daglig leder av Tempo, Per Jørgen Pedersen, prosjektleder for Trondheim Song:Expo, Oda Moen Tjørstad, og prosjektleder for Musikkbyen Trondheim, Jørgen Norby.

Song Expofilmbakgrunn

Video: Brage Bakke

Takk til årets deltakere

Tusen takk til årets deltakere som var med på å gjøre Song:Expo 2022 til en stor suksess! Sannsynligheten er stor for at resten av verden får muligheten til å høre musikk fra årets camp på en toppliste i nær fremtid.

Datoer for neste års camp slippes i løpet av våren 2023. Følg Song:Expo på nett og i sosiale medier for mer informasjon.