Søknadsfrist 28. september:

Nå kan du søke på Keychange 2023

Av Tord Litleskare

| 23. september, 2022
Den norske produsenten, DJ-en og musikeren Charlotte Bendiks på scenen under et Keychange-panel på Tallin Music Week 2021. Foto: Aron Urb

Den norske produsenten, DJ-en og musikeren Charlotte Bendiks på scenen under et Keychange-panel på Tallin Music Week 2021.
Foto: Aron Urb

Jobber du i musikkbransjen og sikter mot en internasjonal karriere? Definerer du deg som kvinne eller ikke-binær kan du nå søke plass på Keychange 2023-programmet.

Ifølge et presseskriv fra Keychange kan du enten søke som «artist» eller «innovator», som vil si at du skal være profesjonelt aktiv på scenen - eller i kulissene for å kvalifisere.

— Dette er en utrolig fin mulighet for bransjeaktører som ønsker å utvide sitt nettverk, få internasjonal erfaring, bidra til økt likestilling i musikkbransjen. Her handler det om å gripe muligheten, sier festivalsjef i Oslo World, Alexandra Archetti Stølen, til Musikkontoret.

Den norske festivalen er blant partnerfestivalene til det Creative Europe-støttede prosjektet.

En egen mentor

Som partnerfestival i Keychange har Oslo World ansvar for å rekruttere delegater og artister fra Norge til det globale initiativet, der målet er å skape økt mangold og bedre representasjon i musikklivet.

Oslo World-sjefen forklarer hvordan det går for seg.

— Tre norske bransjeaktører og tre norske artister velges ut i løpet av høsten 2022 og vil delta i et mentorprogram i 2023. Som delegat i Keychange får blir man med i en gruppe på 78 internasjonale delegater (seks fra hvert partnerland). Man får et stipend som dekker deler av reisekostnadene, en egen mentor gjennom hele året, man får delta i samlinger i ulike europeiske byer og bli med som delegat på en av de tretten partnerfestivalene, i tillegg til Oslo World.

Alexandra Archetti Stølen er festivalsjef i Oslo World, en av partnerfestivalene til Keychange-programmet. Foto: Lars Opstad

Alexandra Archetti Stølen er festivalsjef i Oslo World, en av partnerfestivalene til Keychange-programmet.
Foto: Lars Opstad

Avgjørende steg

Gjennom Keychange-programmet er at deltakerne skal få mulighet til å ta et avgjørende steg i karrieren og bli synlig mot en internasjonal musikkbransje gjennom å knytte kontakter og skape et større nettverk.

Søknadsfristen for programmet er 28. september.

Du finner mer informasjon om programmet og søkeprosessen på Keychanges nettsider.

Oslo World er en av Keychanges partnerfestivaler. Her spiller Dengue Dengue Dengue på festivalen i 2019. Foto: Helge Brekke

Oslo World er en av Keychanges partnerfestivaler. Her spiller Dengue Dengue Dengue på festivalen i 2019.
Foto: Helge Brekke