Refleksjon:

Kurs om lysteknikk og -design i gang i Oslo - Kulturrom lover flere kurs i andre byer neste år

Av Tord Litleskare

| 11. oktober, 2023
Bilde fra forestillingen «Døden på Oslo S» hvor Kulturrom arrangerte praksisplass-program.  Foto: Erika Hebbert / Nationaltheatret

Bilde fra forestillingen «Døden på Oslo S», hvor Kulturrom arrangerte praksisplass-program.
Foto: Erika Hebbert / Nationaltheatret

Kulturrom presenterer et omfattende kurs i Oslo i disse dager. Nå er det klart at kurset skal arrangeres i flere norske byer.

Etter fjorårets suksess med «Unge Knottepøbler», et kurs i lydteknikk, er Kulturrom i gang med et kurs med liknende opplegg, men denne gang med lys som tema - under tittelen «Refleksjon».

Kurset er utarbeidet av Mats Bergström, lysdesigner og høyskolelektor på Høyskolen Kristiania, i samarbeid med Kulturroms fagavdeling.

I tillegg skal flere gjesteforelesere delta i kursserien.

Jobber mot konsert

Kurset ble startet tidligere i måneden og det er planlagt 12 kurskvelder. Etter nyttår er det planlagt hospitering på flere scener i Oslo.

— Kurset er akkurat i gang, med to kvinnelige og fire mannlige deltakere. For tiden er fokuset på konsertlys, det å skjønne de tekniske aspektene, plasseringen av lys og å designe selve rommet. Videre vil man jobbe mot en konsert som arrangeres på Høyskolen Kristiania der deltakerne skal få styre lys på hvert sitt band, forteller Richard Myklebust i Kulturrom.

Richard Myklebust er fagansvarlig i Kulturrom. Foto: Thomas Aslaksen

Richard Myklebust er fagansvarlig i Kulturrom.
Foto: Thomas Aslaksen / Kulturrom

Konsert, teater og dans

«Refleksjon» er rettet mot unge voksne fra 18 til 25 år, som ønsker seg en inngangsport til lysdesign- og teknikerbransjen. Målet er å gi unge teknikere en god innsikt i og kunnskap om den fag- og bransjekompetansen som kreves for å kunne jobbe som tekniker på konferanser, konserter, teater, danseforestillinger og festivaler etter kurset.

— Vi er veldig spente på hva deltakerne får ut av kurset og håper det inspirerer til en videre karriere innen sceneteknisk bransje, avslutter Myklebust.

Myklebust oppfordrer interesserte i andre byer å ta kontakt med Kulturrom når det nå skal planlegges videre kursserier flere steder i landet.

Kulturrom

Kulturrom er tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler. Kulturrom skal bidra til at det finnes øvingslokaler og gode tekniske vilkår for fremføring av musikk, dans og teater over hele landet.

Besøk Kulturrom