NKA:

Kræsjkurs for arrangørspirer

Av Tord Litleskare

| 18. mars, 2024
I samarbeid med

Norske kulturarrangører

NKA lanserer nytt e-kurs for nye arrangører. Foto: Hanny Naibaho / Unsplash

NKA lanserer nytt e-kurs for nye arrangører.
Foto: Hanny Naibaho / Unsplash

Norske Kulturarrangører (NKA) lanserer i disse dager et nytt e-læringskurs for ferske arrangører.

Kurset «Kræsjkurs for arrangører» er utviklet for å gi arrangørspirene grunnleggende forståelse for stegene de må gjennom når de planlegger og avvikler arrangementer.

I tillegg får de nyttige verktøy til arbeidet.

Ifølge en pressemelding fra NKA vil de ferske arrangørene få en enkel innføring i de viktigste komponentene av et vellykket arrangement.

Kurs i fire deler

E-læringskurset er delt inn i fire deler som tar for seg ulike tema, fra en grunnleggende bransjeforståelse, booking og bookingavtalen, produksjon til sikkerhet og HMS.

Hver del er kort, interaktiv og gir deltakerne flere nyttige verktøy som de kan bruke i sin arrangørhverdag.

— Ved hjelp av noen av landets skarpeste og mest erfarne arrangørhoder har vi snekret sammen et kræsjkurs for å gjøre inngangen til arrangørbransjen så enkel som mulig. Historisk har arrangørfeltet vært preget av vidunderlig mye kreativitet og problemløsning, men en form for systematisert og lett tilgjengelig erfaringsdeling er likevel en viktig komponent i utviklingen av en stadig mer profesjonell bransje, sier Siri Haugan Holden i NKA.

Siri Haugan Holden er daglig leder i Norske Kulturarrangører (NKA). Foto: @janelool

Siri Haugan Holden er daglig leder i Norske Kulturarrangører (NKA).
Foto: @janelool

Ulik spisskompetanse

Limita Lunde, Svein Egil Hernes, Harald Byberg, Ketil Hvindenbråten og Stine Mari Røverdatter, alle kursholdere for NKA, har vært viktige bidragsytere i utviklingen av kursinnholdet og har alle bidratt med spisskompetanse på sine fagområder.

Kurset er utviklet med støtte fra Musikkens studieforbund.

NKAs e-læringstilbud kommer i tillegg til det etablerte kompetansetilbudet, og gir en interaktiv og enkel tilnærming til faget som medlemmer kan benytte seg av når det passer dem best.

Kræsjkurset er gratis og åpent for alle.