Musikkforleggerne:

Disse er nominert til Musikkforleggerprisen

Av Tord Litleskare

| 20. januar, 2023
Kristoffer Lo (GILT) og Fay Wildhagen (Budde Music Publishing) på scenen under utdelingen av Musikkforleggerprisen 2022 på Sentralen i Oslo. De to vant pris for Årets synkronisering for musikken til dokumentarfilmen «Aksel Lund Svindal». Foto: akam1k3

Kristoffer Lo (GILT) og Fay Wildhagen (Budde Music Publishing) på scenen under utdelingen av Musikkforleggerprisen 2022 på Sentralen i Oslo. De to vant pris for Årets synkronisering for musikken til dokumentarfilmen «Aksel Lund Svindal».
Foto: akam1k3

I slutten av mars deles Musikkforleggerprisen ut for niende gang. Prisen hedrer opphavspersoner i norsk musikkbransje.

I år konkurrerer blant annet Highasakite, Maja S.K. Ratkje, Synne Vo, Broiler og Dutty Dior om priser, side om side med opphaverene bak lydsporet til reklamefilmen for «Lego Star Wars» og årets greske bidrag i ESC.

Du finner hele nominasjonslisten her.

Onsdag 29. mars deles prisene ut i Kulturkirken Jacob i Oslo.

— Enormt spenn

— Årets nominerte representerer et enormt spenn i norskkomponert musikk og blant norske komponister og låtskrivere! Fra fengende K-pop til mystiske instrumentallåter og hjerteskjærende synth-musikk, til banebrytende samtidsmusikk og perfekt tilpassede originalkomponerte verk til reklameproduksjoner, uttaler Ingrid Ytre-Arne, prosjektleder for Musikkforleggerprisen.

— Dette gjenspeiler i stor grad også jobben musikkforlagene gjør med å fremme komponistene, låtskriverne og produsentene både nasjonalt og internasjonalt, legger hun til.

Musikkforleggerprisen

Musikkforleggerprisen arrangeres av Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag. Prisen hedrer musikkforlag og deres opphavere som er medlem i Tono, for deres arbeid og resultater i året som har gått. Prisen er den eneste av sitt slag i Norge.

Finn ut mer