GRIP 2023:

Vil inspirere til endring i bransjen

Av Inni Mowinckel og Tord Litleskare

| 31. januar, 2023
Våren 2023 arrangeres det seks kurskvelder i serien GRIP. Bildet er fra fjorårets kursrunde. Foto: Runa Halleraker

Våren 2023 arrangeres det seks kurskvelder i serien GRIP. Bildet er fra fjorårets kursrunde.
Foto: Runa Halleraker

Denne våren arrangerer AKKS Bergen kursserien GRIP. Målet er å gi flere mulighet til å lære, utvikle ferdigheter og få praktisk erfaring innen lydteknikk.

GRIP er en del av et initiativ fra Bergen Kjøtt, AKKS Bergen, Carte Blanche, BIT Teatergarasjen og lydtekniker Irene Bjørke for å styrke et større mangfold av personer med teknisk kompetanse i Vestland.

Oppstarten for årets GRIP-runde er lørdag 4. mars, men søknadsfristen er allerede 10. februar.

Ingen «jenteklubb»

I tillegg til Irene Bjørke, vil Sigri Hovde, Mark Simon Watts og Elaine Maltezos stille som gjesteinstruktører gjennom kursserien.

— GRIP er åpent for alle og har ingen aldersgrense. Vi understreker at hensikten er å ønske flere kvinner, ikke-binære og transpersoner velkommen inn i lydteknikk-feltet. GRIP har ikke til hensikt å lage en «jenteklubb» for lydteknikere - det er ikke den fremtiden vi ønsker oss, sier Eva Rowson, daglig leder i Bergen Kjøtt, til Musikkontoret.

— Vi ønsker å gi liv til et mangfoldig nettverk av lydteknikere fra alle bakgrunner som kan inspirere til endring i bransjen, legger hun til.

Iniativtakerne til GRIP ønsker å gi liv til et mangfoldig nettverk av lydteknikere fra alle bakgrunner, forteller Eva Rowson. Bildet er fjorårets GRIP-serie. Foto: Hannah Emilie Grung

Iniativtakerne til GRIP ønsker å gi liv til et mangfoldig nettverk av lydteknikere fra alle bakgrunner, forteller Eva Rowson. Bildet er fjorårets GRIP-serie.
Foto: Hannah Emilie Grung

Seks praktiske workshops

Kursserien består av seks praktiske workshops hvor deltakerne blant annet lærer hvordan de bruker mikser og PA-anlegg for konserter, forestillinger og klubbkvelder.

Du kan lese mer om GRIP og kursserien på AKKS Bergens nettsider.

Flere ressurser fra Musikkontoret om lydteknikk finner du her.