Tre gode grunner til å signere en managementavtale

Av Lasse W. Fosshaug, Tore Østby og Maren Skaskiewicz

| 22. september, 2023
I samarbeid med

GramArt

En manager kan blant annet hjelpe artisten med å utvikle og gjennomføre en helhetlig karrierestrategi. Foto: Jo Szczepanska / Unsplash

En manager kan blant annet hjelpe artisten med å utvikle og gjennomføre en helhetlig karrierestrategi.
Foto: Jo Szczepanska / Unsplash

Det er viktig å finne en manager som forstår artistens visjon, mål, musikalske stil og image - og som har forutsetningene for å gjøre en god jobb.

En manager skal være en betrodd partner og rådgiver som arbeider for å fremme artistens karriere og sikre langsiktig suksess.

Bruk derfor litt tid på å vurdere de ulike managerne.

Lasse W. Fosshaug, Tore Østby og Maren Skaskiewicz jobber i Artistorganisasjonen GramArt. Her deler de tre gode grunner til å signere en managementavtale.

En helhetlig karrierestrategi

En av de viktigste oppgavene til en manager er å hjelpe artisten med å utvikle og gjennomføre en langsiktig karrierestrategi. Dette inkluderer å identifisere og utnytte muligheter, tilrettelegge for samarbeid med riktige bransjepartnere, styrke artistens merkevare og omdømme, sørge for å ivareta artistens rettigheter og sikre at artistens talenter blir brukt på best mulig måte.

En god manager kan veilede artisten gjennom de ulike fasene av karrieren og bidra til å navigere i en kompleks bransje med mange spisse albuer.

Du sparer tid

Noen managere tar ansvar for mange av de administrative og forretningsmessige aspektene ved artistens karriere, slik at artisten kan fokusere på å skape og fremføre musikk.

Dette inkluderer å koordinere og planlegge turneer, håndtere kontrakter og forhandlinger, samt kommunisere med plateselskaper, bookingagenter, promotører og andre bransjepartnere.

Tilgang på managerens nettverk

En dyktig manager har normalt et bredt nettverk av kontakter og relasjoner innen musikk- og underholdningsbransjen. De kan bruke dette nettverket til å skaffe artisten spillejobber, synlighet og andre muligheter som ellers kanskje ikke ville vært tilgjengelige.

Manageren skal sikre at artistens interesser blir ivaretatt best mulig av artistens samarbeidspartnere, og er den som i samråd med artisten skal fremføre krav og beslutninger.

Lyst til å lese mer om kontrakter i musikkbransjen? Du finner vår oversikt her.

Artistorganisasjonen GramArt

GramArt er interesseorganisasjonen for næringsdrivende artister, musikere og utøvende studioprodusenter innen populærmusikken. De er Norges eldste og mest erfarne artistorganisasjon og gir deg hjelp til hele karrieren. Medlemmene får gratis juridisk rådgivning, inkludert ulykkesforsikring, relevante medlemsfordeler, et stort nettverk og sosiale sammenkomster. Med et tydelig oppdrag for en begrenset kunstnergruppe, har de dessuten stor innflytelse på artistøkonomien gjennom forhandlingsutvalg og politisk påvirkning.

Besøk GramArt