Nå kan du søke på Jazzintro 2024

Av Tord Litleskare

| 20. november, 2023
I samarbeid med

Norsk Jazzforum

Joakim Raine trio under finalen i Jazzintro 2022.  Foto: Thor Egil Leirtrø / Moldejazz / Norsk Jazzforum

Joakim Raine trio under finalen i Jazzintro 2022.
Foto: Thor Egil Leirtrø / Moldejazz / Norsk Jazzforum

Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres, og Norsk Jazzforum utlyser nå en ny runde av Jazzintro. Søknadsfrist er 25. november 2023.

Lanseringsprogrammet Jazzintro har siden starten i 1998 vært en viktig visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere.

En lang rekke av dagens etablerte musikere og band har deltatt i Jazzintro tidlig i sin karriere.

Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mats Eilertsen, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Hanna Paulsberg og Signe Emmeluth.

Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, In the Country, Kongle Trio og Joakim Rainer Trio (bildet).

I ny drakt

Tjuefem år etter det hele startet, lanserer Norsk Jazzforum nå Jazzintro i en ny utgave.

— Vi gleder oss alltid til å gå i gang med Jazzintro, og denne gangen kan vi se litt ekstra frem til å gjennomføre programmet i en ny drakt. Vi synes det er veldig hyggelig at vi har fått med oss noen fine nye samarbeidspartnere, i tillegg til at vi er takknemlige for at de som har vært med på å arrangere programmet i en årrekke fortsatt er med, sier Aleksander Haugen i Norsk Jazzforum til Musikkontoret.

De første konsertene vil finne sted i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Finalen i Jazzintro vil som tidligere foregår på Moldejazz i juli.

— Klubbene der de innledende konsertene vil finne sted har en sterk posisjon i jazzmiljøet, og har også nær tilknytning til vitale studentmiljøer, ettersom de alle befinner seg på steder med noen av landets mest anerkjente musikerutdanninger for jazz og beslektede musikkformer. Vi er også veldig glade for å ha fått muligheten til å gi bandet som kåres til Årets unge jazzmusikere en god start på sin karriere, med en solid festivalrunde i 2025, avslutter Haugen.

Mentorpakke

Som tidligere vil Norsk jazzforum legge opp en mentorpakke for Årets unge jazzmusikere.

Denne lages i samarbeid med musikerne selv etter ønsker og behov, og kan inneholde blant annet møter med relevante bransjeaktører for en introduksjon til livet som profesjonell musiker, tilrettelegging av møteplasser og nettverksbygging samt opplegg for kunstnerisk utvikling.

Søknadsskjema til Jazzintro finner du her.

Norsk Jazzforum

Norsk jazzforum er en medlems- og interesseorganisasjon som samler det norske jazzmiljøet, og arbeider for å fremme den norske jazzens vilkår kulturpolitisk og kunstnerisk. Norsk jazzforum organiserer jazzfestivaler, jazzklubber, storband, profesjonelle musikere, jazzstudenter, regionale jazzsenter og høyere jazzutdanninger. Organisasjonens primære mål er å bidra til at jazz spres til et bredest mulig publikum i Norge, samt å markere norsk jazz nasjonalt og internasjonalt.

Besøk Norsk Jazzforum