Ny podcast fra GramArt:

Jack Rubinacci om tinnitus

Av Tord Litleskare

| 04. januar, 2024
Jack Rubinacci er en profesjonell britisk musiker. Han har blant annet varmet opp for Lionel Richie, Joe Cocker og Arcade Fire. Foto: Johannes Andersen

Jack Rubinacci er en profesjonell britisk musiker. Han har blant annet varmet opp for Lionel Richie, Joe Cocker og Arcade Fire.
Foto: Johannes Andersen

Mange musikkutøvere har tinnitus. Det kan være svært hemmende og vanskelig for de som rammes.

I november gjennomførte GramArt en masterclass i Oslo om tinnitus med den britiske musikeren Jack Rubinacci, som har hatt tinnitus i 20 år og har skrevet to bøker om lidelsen.

Dagen etter tok de ham med i studio og spilte inn podcast om tematikken.

Samtalen er en del av GramArts nye podcast «Artistpodden», og beskrives som en utrolig informativ og konkret samtale, med tips til både de som har tinnitus allerede, og til de som er redd for å få det.

Mange henvendelser

GramArt får mange henvendelser fra artister og musikere, og avslører at storparten av spørsmålene handler om kontrakter og avtaler. Artistorganisasjonen tilbyr sine medlemmer hjelp til å gjennomgå avtaler og sørge for at de er utformet på en måte som gavner begge parter. Dette er et pågående arbeid, og GramArt ser gjerne at det er mange av de samme formuleringene som bør endres i ulike kontrakter.

De ser også at mange allerede har signert en avtale de kanskje ikke burde signert (uten å snakke med noen først).

Alt som berører en artistkarriere

Kunnskapsbehovet er ifølge organisasjonen enormt. GramArt har derfor ambisjoner om å produsere en podcast med episoder og samtaler om alt som berører en artistkarriere.

— Vi tar sikte på å lage alt fra lettbente episoder om morsomme temaer, dyptgående samtaler om artistkarrierer, korte snippets med viktig juss du bør kunne, lengre samtaler med alle typer folk som en artist kan møte i karrieren og ikke minst en hel masse informative drypp med kunnskap vi vet at både artister og musikere skal og bør ha tilgang på, forteller kommunikasjonssjef i GramArt Lasse W. Fosshaug.

I den første episoden snakket Marit Larsen og Thea Glenton Raknes om livet som artist, mens Rubinacci ble lansert som episode nummer to.

Du kan høre episoden med Jack Rubinacci her: