Trondheim Calling på lederjakt:

– De som lykkes best er ofte de som har laget seg en plan, hvor spilling på Trondheim Calling bare er én av flere brikker

Av Tord Litleskare

| 26. august, 2022
Thomas Ryjord takker av som daglig leder for showcasefestivalen Trondheim Calling etter neste års utgave av festivalen. Foto: Trondheim Calling

Thomas Ryjord takker av som daglig leder for showcasefestivalen Trondheim Calling etter neste års utgave av festivalen.
Foto: Trondheim Calling

Thomas Ryjord har ledet Trondheim Calling siden oppstarten i 2011. Nå står festivalen overfor et generasjonsskifte.

Trondheim Calling har fått en tydelig posisjon som Midt-Norges viktigste bransjefestival, og hadde tidlig store navn som Dagny, Stig Brenner, Bokassa, Chris Holsten, Kjartan Lauritzen, brenn. og Musti på sine scener.

Nå som rollen som daglig leder snart skal fylles av nye krefter tok vi en prat med Thomas Ryjord.

Hva føler du er det viktigste Trondheim Calling har oppnådd som festival i årene du har ledet den, og hva står igjen som høydepunktet for deg?

– Det som er herlig å se etter tolv år, er at snittalderen på publikum og delegatene holder seg lav selv om festivalen nå er etablert, forteller Ryjord.

Han legger til:

– En av hovedårsakene til at vi startet festivalen og organisasjonen var å lage en arena hvor unge folk skal slippe til, både på og bak scenen, og at vi fortsatt lykkes med det er kanskje det viktigste vi har oppnådd.

I tillegg til en rekke konserter på byens mange konsertscener, byr Trondheim Calling også på et stort konferanseprogram.  Foto: Torleif Kvinnesland

I tillegg til en rekke konserter på byens mange konsertscener, byr Trondheim Calling også på et stort konferanseprogram.
Foto: Torleif Kvinnesland

Ryjord trekker blant annet frem det å lage nattklubb i en parkeringskjeller og festivalby i et nedlagt kjøpesenter som «veldig gøy».

– Som leder kjenner jeg også på milepæler som at å få råd til å ansette nøkkelfolk i faste stillinger og kapasitet til å starte flere gode prosjekt utenfor selve festivalen. Det absolutte høydepunktet for min del håper jeg likevel blir en siste festival med gjengen nå i 2023.

Mitt beste tips for artister er at en god nyhet alltid bør følges opp med en enda bedre nyhet.
Thomas Ryjord

Er det noe spesielt som har gått igjen hos band og artister som har lykkes med å gjøre mye ut av sin opptreden på Trondheim Calling med tanke på videre karriereutvikling?

– De som lykkes best er ofte de som har laget seg en plan, hvor spilling på Trondheim Calling bare er én av flere brikker. At de har klart å bygge forventning hos publikum og bransje i forkant, og at man følger opp med flere konserter og singel-slipp i etterkant. Mitt beste tips for artister er at en god nyhet alltid bør følges opp med en enda bedre nyhet.

Dagny er ett av artistnavnene som tidlig opptrådte på Trondheim Calling. Her fra hennes konsert på festivalen tilbake i 2016. Foto: Tord Litleskare

Dagny er ett av artistnavnene som tidlig opptrådte på Trondheim Calling. Her fra hennes konsert på festivalen tilbake i 2016.
Foto: Tord Litleskare

Hva er ditt håp for festivalen videre? Blir det vanskelig å overlate roret til noen andre eller tror du det er positivt med nye krefter?

– Jeg håper at festivalen og organisasjonen fortsetter å sette seg nye mål på hvordan man kan bidra til at flere kan lykkes profesjonelt både som artist og i bransjen, og skape en mer mangfoldig bransje.

– Det er så klart vemodig å slutte, men jeg har også sommerfugler i magen over tanken på at en veldig heldig person nå vil få en veldig fet jobb!

Søknadsfristen for stillingen som daglig leder i Trondheim Calling er 2. september. Du finner mer informasjon om stillingen på Musikkontoret Tempo sine nettsider.