Kabler

Bandavtale

Derfor bør dere skrive ned noen konkrete punkter som band.

Mye musikalsk magi kan oppstå når flere individer kommer sammen og danner et band eller en gruppe. Men det er også noen diskusjoner og fallgruver en kan unngå med en håndfast bandavtale for hånd.

Her skal vi gi dere en liten pekepinn.

Av Martha Lyse og Tord Litleskare

I samarbeid med

BandOrg

Sist oppdatert: 12. september, 2023

Intro

Mange band er flinke til å snakke om disse tingene, men glemmer dessverre å formulere enigheter rundt rettigheter og plikter i en avtale.

Muntlige avtaler er like bindende som skriftlige, men det er viktig med skriftlig kontrakt av hensyn til å kontrollere avtalte forhold, og for å kunne definere hva som er et avtalebrudd i en eventuell konflikt.

En skriftlig kontrakt er juridisk bindende mellom bandmedlemmene, og hvert enkelt bandmedlem vil ha klarere retningslinjer å forholde seg til.

BandOrg

BandOrg er en landsomfattende interesse- og kompetanseorganisasjon for folk som spiller i band. Med engasjement for norske bands interesser støtter vi med kunnskap og midler for å gjøre det enklere og bedre å spille i band i Norge.

Besøk BandOrg

Hvorfor er det lurt å lage en bandavtale?

Her er tre gode grunner for hvorfor dere bør lage en bandavtale så tidlig som mulig.

Hva bør en bandavtale inneholde?

Uavhengig om dere velger å organisere dere i ulike selskapsformer eller vil lage et utgangspunkt for hvordan bandet skal driftes etter hvert som inntektene begynner å komme, er det noen punkter som alltid vil være lurt å avtalefeste.

Dette er ikke en utfyllende liste, men noen punkter det kan være lurt å tenke over.

Nyttige lenker

Gi oss tilbakemelding!

Dersom du oppdager feil, har kommentarer eller innspill, hører vi mer enn gjerne fra deg!

hei@musikkontoret.no

Forbehold

Vi jobber hardt for å levere innhold som til en hver tid er oppdatert og riktig. Det kan likevel hende at artikler på Musikkontoret.no inneholder feil og mangler.

I slike tilfeller står ikke Musikkontoret ansvarlig for eventuelle utfordringer eller problemer dette måtte forårsake.