Frilansfrokost på Folkelarm:

Skeive samer finnes ikke

Sted Riksscenen, Oslo
Dato og tid 25. nov. 2022, 10:00
Påmelding Gå til påmelding
arrangmentsplakaten er en kolasje av to festivalplakater fra Markokeannu og et bilde av Anna haglund som er produsent for festivalen. Anna har på seg en samisk drakt. På plakatene vises to menn i kofte som kysser og to kvinnelige sier som har ansiktene tett.

Det ble bråk da festivalen Márkomeannu lanserte sitt festivalprogram på en plakat av to menn i kofte som kysser i solnedgang.

Dette var i 2016 og plakater ble revet ned og det ble diskutert høylytt om skeivhet kunne være en del av den samiske kulturen. Noen hevdet også at det ikke fantes skeive blant samene. Festivalen Márkomeannu har en aktivistisk tilnærming med sin festival, som skal løfte fram den markasamiske kulturen. De har også stått opp for de skeive, og tatt diskusjonen gjennom arrangementer, gjennom bookinger de gjør, og ja - plakater.

Til Folkelarm kommer Anna Hagland, produsent for Márkomeannu. Hun vil fortelle om hvordan hun ser på utviklingen av samiske skeive miljøer. Med et blikk på historien med Queering Sápmi prosjektet, Sápmi pride stiftelsen av Garmeres - en samisk skeiv organisasjon., og hvordan de som festival jobber for å påvirke og å skape trygge rammer for skeive samer.

Frilansfrokost arrangeres av Creo, Samspill, Nordic Black Theatre og Musikkontoret MØST.

Du trenger ikke delegatpass til Folkelarm for å delta på dette arrangementet.