Creo og Skuespiller- og danseralliansen:

Psykologisk trygghet i et uforutsigbart arbeidsliv

Sted Kulturhuset, Oslo
Dato og tid 13. okt. 2023, 10:00
Påmelding Meld deg på her
Kursholder er Jo Fougner Skaansar. Han er bassist, komponist og psykolog utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Kursholder er Jo Fougner Skaansar. Han er bassist, komponist og psykolog utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo.
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Verdensdagen for psykisk helse oppfordrer i 2023 til å lage plass, og gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende. Arbeidslivet er et godt eksempel en slik møteplass.

Musikere og scenekunstnere lever av ekstreme prestasjoner. På samme tid står man i et arbeidsliv preget av konkurranse, press, uforutsigbarhet, ensomhet og stadig skiftende oppdragsforhold.

Vi mennesker trenger å høre til. Sterke relasjoner, tilhørighet og sosial støtte er grunnleggende for å ivareta vår psykiske helse.

Så, hvordan oppnår vi trygge arbeidsfellesskap under stadig skiftende omstendigheter? Hvilke psykologiske utfordringer møter oss i arbeidshverdagen? Hvordan skal vi møte egne og andres følelser på jobb? Og hva kreves for å etablere en sunn feedback-kultur?

Bli med Creo på en inspirerende dag dedikert til å fremme psykisk helse i kulturbransjen. Seminaret gir deg verdifulle verktøy for å mestre et uforutsigbart arbeidsliv, og finne indre trygghet i en hverdag preget av stadige ytre endringer.

Creo - forbundet for kunst og kultur

Creo er landets største kunstnerorganisasjon og arbeider for å sikre sine medlemmer bedre lønns, - og arbeidsvilkår. Som medlem i Creo får du informasjon, veiledning og bistand i spørsmål om dine arbeidsforhold. De tilbyr også juridisk rådgivning, søknad- og kontraktshjelp, fri inkassotjeneste, kurs og konferanser – i tillegg til en rekke medlemsfordeler.

Besøk Creo

Kursholder

Jo Fougner Skaansar er bassist, komponist og psykolog utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Skaansar jobber med en rekke band og artister i inn- og utland, mest innen innen jazz og folkemusikk. Han har gitt ut flere album under eget navn og ellers medvirket som bassist på over 60 plateutgivelser.

Skaansar har i tillegg bred erfaring som psykolog, blant annet fra sykehus, privat praksis og bedriftshelsetjeneste. Han underviser nå i prestasjonspsykologi ved Norges Musikkhøgskole, og er fast spaltist i Kontekst, der han skriver om psykologi og scenekunst.