Pseminar

Sted Tyven, Trondheim
Dato og tid 18. aug. 2023, 12:00
Påmelding Meld deg på her
Pseminar 2023 header

Musikkontoret Tempo og Pstereo inviterer til Pseminar, en fagdag og møteplass for musikk- og kulturbransjen i Midt-Norge. På tampen av en innholdsrik festivalsommer samler vi bransjen for diskusjon, faglig påfyll og inspirasjon.

Dato: Fredag 18. august
Tid: 12:00-15:00
Sted: Tyven, Trondheim

Program slippes fortløpende.

Gratis inngang, men påmelding er nødvendig grunnet begrenset kapasitet.

----

PROGRAM

12:00: Registrering og enkel servering

12:30: Kulturarrangøren – en viktig næringslivsaktør i Trøndelag

Et forskerteam fra Handelshøgskolen og Nord universitet har, sammen med Arrangørnettverket og Explorative AS, sett nærmere på de økonomiske, sosiale og kulturelle ringvirkningene fra tre ulike arrangementer i Trøndelag. Under årets Pseminar får vi besøk av prosjektleder Hans Jørgen Støp, som skal presentere funnene for oss!

Arrangører av kulturarrangementer blir stadig mer profesjonelle og bidrar til store ringvirkninger i sin region. De bidrar i stor utstrekning til at lokale bedrifter kan utvikles, og videre til lokal verdiskapning og regional utvikling.

Disse ringvirkningene er ikke alltid så synlige. I forprosjektet Kulturarrangementer – økosystem, innovasjon og verdiskaping har Arrangørnettverket og Explorative AS, sammen med et forskerteam fra Handelshøgskolen og Fakultet lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet, sett nærmere på økonomiske, sosiale og kulturelle ringvirkninger fra tre arrangementer i Trøndelag: Musikkteateret Elden på Røros, Pstereo-festivalen i Trondheim og Hilmarfestivalen i Steinkjer.

Hovedmålet med prosjektet har vært å avdekke økosystemet for disse tre arrangementene og se nærmere på hvordan verdiskapingen i disse økosystemene, altså hvilke aktører og nettverk som var viktige medaktører og hvilke verdier som skapes sammen.

13:00: NKA presenterer årets praktikantprogram!

Mange arrangører har utfordringer med å rekruttere nok folk på både crew- og ledernivå, og problemet har blitt ytterligere forsterket etter flere år med pandemi. NKA tok derfor saken i egne hender, og sammen med de fire vertsfestivalene Malakoff, Kongsberg Jazzfestival, Festspillene i Nord-Norge og Pstereo har de gjennomført et praktikantprogram sommeren 2023.

Målet med praktikantprogrammet er å løfte rekrutteringen og kompetansen på arrangørfeltet. Til Pseminar kommer Anders Tangen (NKA) og Ketil Hvindenbråten (produsent Kongsberg Jazzfestival) for å fortelle oss om programmet og hvordan det har gått.

Det vil også være mulighet til å stille spørsmål.

Anders Tangen jobber som arrangørfaglig seniorrådgiver i Norske Kulturangører og er styreleder for Live DMA, som er et europeisk nettverk for spillesteder og festivaler. Han har lang fartstid fra festivalfeltet, som b.la. frivillighetskoordinator i Øyafestivalen og ledergruppa i Steinkjer festivalen.

Ketil Hvindenbråten jobber som produsent i Kongsberg jazzfestival. Han er utdannet og sertifisert coach fra The Coaches Training Institute og eier og driver selskapene Kontrast Coaching og KUPL AS som leverer tjenester innenfor organisasjonsutvikling, lederstøtte og prosjektledelse, både til virksomheter i musikkbransjen og andre organisasjoner. I tillegg er han gründer av Mablis i Stavanger og Fredvikafestivalen i Gjøvik.

14:00: Paneldebatt om økte kostnader i arrangørbransjen

Vi har sett en økning i kostnader over hele linjen de siste årene, blant annet på grunn av rekordhøy inflasjon og en svak norsk krone. Hvilke konsekvenser får dette for arrangjørbransjen, og hva gjør dette med sluttproduktet?

Panelet består av
Anders Tangen (NKA) som moderator
Ann Elisabeth Wedø (Olavshallen)
Eirik Brevik (Trondheim Calling, Heim)
Hege Strand (Trondheim Lyd)
Vibeke Hay Wold (Polar Artist)

Det vil også være mulighet til å stille spørsmål.

15:00: Slutt