Alle prosjekter

Akselerator

En mentorording av Trondheim Calling og Musikkontoret Tempo

Mange unge mennesker ønsker en karriere innen musikk. Noen ønsker å etablere seg som artist, noen ønsker å hjelpe andre fremfor seg selv, mens andre ønsker å starte sitt helt eget plateselskap. Vi ser at dette ikke alltid er så lett, og at det kan være vanskelig å finne veien inn i den noen ganger litt skumle “bransjen”. For noen er det også utfordrende å ta steget fra “talent med en hobby” til “talent med en jobb” Derfor har vi startet Akselerator!

Akselerator er et program med mål om å stimulere til økt mangfold i den Trønderske musikknæringen, og med håp om at flere satser på innspilt musikk som næring - uavhengig av om du er artist, låtskriver eller musikkselskap.

Vi søker deg mellom 18 og 26 år, som bor i Trøndelag og som ønsker å satse på egen eller andres musikk som levevei. Kvinner, ikke-binære, minoritetsidentiteter og andre underrepresenterte i det regionale musikklivet oppfordres særlig til å søke, og er prioritert deltakelse.

Søkere kan både være enkeltperson, band, forening eller selskap.

Dette får du/dere som deltaker i Akselerator:

  • En egen mentor som følger deg i ett år (20 mentortimer). En erfaren person fra norsk musikkbransje som kan sjangeren din eller typen selskap du driver.
  • Seks faglige samlinger hvor du får lære mer om hvordan tjene penger på musikk, drive eget foretak, markedsføring, og om mulighetene som finnes innen musikkeksport. Kursprogrammet blir tilpasset deltakernes behov.
  • Delegatpass til Trondheim Calling 2024

Du kan søke dersom dette er deg/dere:

  • Enkeltperson eller en gruppe som ønsker å etablere noe sammen
  • Du/dere er mellom 18 og 26 år
  • Du/dere har en ambisjon om å satse profesjonelt på musikk
  • Du/dere ønsker å jobbe med utgivelse av musikk, dette kan for eksempel være:
    Låtskriver, Artist/band, Plateselskap, Musikkforlag, PR-selskap, Distribusjon, Studio

Tempomedlemmer i Møre og Romsdal oppfordres også til å søke Akselerator 2023-24

Søknadsfrist 3. september 2023.

Akselerator er gratis for alle deltakere. Prosjektet gjennomføres av Trondheim Calling i samarbeid med Musikkontoret TEMPO, og er støttet av Sparebank 1 SMN, Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune.