Alle prosjekter

Katapult

Er du mellom 18 og 25 år, ambisiøs og vil leve av musikk? Gjennom mentoring, individuell veiledning og nettverk hjelper vi talenter med å gjennomføre sine prosjekter. Du kan søke Katapult som artist, band, produsent eller bransjeaktør. Programmet er et samarbeid mellom Musikkontorene ØKS og MØST med støtte fra Viken fylkeskommune.

Å sette seg inn i musikkbransjen som ny artist kan være overveldende, og jeg visste ikke hvor jeg skulle begynne. Gjennom Katapult fikk jeg veiledning som var skreddersydd til mine mål og nå vet jeg nøyaktig hva mine neste steg er.
Sid Hart (Katapult 21)

Årets deltagere: Katapult 23

Rosa Faenskap Nettside

Rosa Faenskap

mentor: Edvard Valberg (Honningbarna)

Hvem er ROSA FAENSKAP? Hva er ROSA FAENSKAP? Hvorfor er FAENSKAPEN ROSA?

ROSA FAENSKAP er en kjærlighetserklæring såvel som en krigserklæring mot svartmetallen. I en sjanger marinert i usunne mengder testosteron står ROSA FAENSKAP som en motvekt, og feirer skeivhet, likhet, og alt som glitrer.

Mio nettside

MIO

mentor: Ola Djupvik (Pom Poko)

MÍO har markert seg i undergrunnen for å levere energiske og forlokkende konserter. Med en rå frontvokalist som griper tak i lytteren og nekter å gi slipp, er MÍO et friskt pust i folk-rockens univers. Musikken fenger og treffer hardt, uten å miste balansen med sine dynamiske og sårbare sider. Et av Norges mest spennende og unike up and coming band.

En rik inspirasjon fra norsk folkemusikk, 70-tallsprog, norsk rock og punk, gir MÍO et stort rom for lek og eksperimentering. Fuzzet felespill og krulling slås sammen med et stort arsenal av folkeinstrumenter, jazzinspirert rytmeseksjon, suggererende bass og vrengt gitar.

MÍO har base i Oslo og består av seks musikere fra hele landet. Bandet ble startet av vokalist Dionisia Fjelldalen og bassist Marianne Friisberg Larssen i 2019. Deres først eutgivelse, EPen “MÍO” kom i 2020, og de er nå aktuell med singelen “Morgenstjerne” som er første låt ut fra deres kommende debutalbum.

Køde nettside

Køde

mentor:

KØDE startet opp for under et år siden i en kjeller på vinderen, og skjønte fort at de kunne lage magi sammen. KØDE har gitt ut 8 låter hvor flere har kommet på New Music Friday og blitt fremført rundt i Norge gjennom året. KØDE har allerede gjennomført titalls konserter og spilt på flere festivaler. Det blir aldri rolig når KØDE smeller på fra første beat og gutta starter å trylle med både vokal og instrument!

STRØM Nettside

Tina-Marie Strømkvist

mentor: Eivind Helgerød

Tina-Marie er en 24 år gammel artist som spiller cello, bratsj, kontrabass, produserer, skriver tekstene sine og synger. Tina-Marie lager mørk pop med fokus på store strykerarrangement, tekst og produksjon. Hun jobber nå med sin første EP, inspirert av artister som Emilie Nicolas, Billie Eilish, Taylor Swift og ARY.

De siste årene har Tina-Marie vært aktiv som session cellist, og har arrangert stryk for blant annet Ramón, Elsie Bay og Resa Saffa Park. Hun har også i det små begynt å produsere for andre artister, som Cham Léon.

Suncraft nettside

Suncraft

mentor: Bjarte Lund Rolland (Kvelertak m.fl)

Fra undergrunnen i Oslo trør Suncraft fram, med deres tunge, ørkenrock-inspirerte rock n’ roll. Uten gimmicker og med den noe postmoderne holdningen "anything goes" spiller de et uforutsigbart riffbonanza av et repertoar. Låtene tar sidesprang og vendinger med innflytelser fra rockens mange undersjangre, knyttet sammen i vanntette komposisjoner. Det lyriske universet deres utforsker temaer som konspirasjon og ensomhet i en utforskende og undrende stil. La Suncraft valse deg sakte inn i deres sjelfulle, lekne rockeverden!

Ideen bak Katapult

Forstå bransjen - gå din egen vei!

Katapult handler om at den enkelte skal kunne forstå mekanismene i bransjen, navigere og finne sin vei. Vi vil dyrke kreativiteten og egenarten, og hjelpe fram de gode ideene og prosjektene.

Fra talent til næring

Katapult skal være springbrettet inn i den profesjonelle musikkbransjen, og vi skal ruste deltakerne for overgangen fra talent- til næringsaktør med nettverk, kunnskap, selvtillit og et bearbeidet prosjekt.

Samarbeid og koblinger

Katapult skal bygge på samarbeid og fremme samarbeid. Organiseringen skal bygge på samarbeid med ungdomsklubber og andre talentutviklere. Programmet skal legge til rette for samarbeid deltakerne i mellom, og deltakernes samarbeid med etablerte aktører i bransjen.

Tidligere deltagere

Katapult 21

Katapult 20