Musikkforleggerne:

— Vi trenger å øke kompetansen rundt musikkrettigheter

Av Tord Litleskare

| 11. oktober, 2023
Bilde fra arrangementet «Ta plass! For kvinner i musikkbransjen» som Musikkforleggerne arrangerte tidligere i høst. Foto: Sarah Winona Sortland

Bilde fra arrangementet «Ta plass! For kvinner i musikkbransjen» som Musikkforleggerne arrangerte tidligere i høst.
Foto: Sarah Winona Sortland

Musikkforleggerne inviterer til halvdagsseminar om musikkrettigheter på Pakkhuset i Oslo.

Under seminaret som arrangeres 1. november vil Musikkforleggerne blant annet gå inn på følgende tematikk:

Låtskrivers rettigheter, interpolasjon og sampling, musikkforlag, hvordan bli pitcheklar og få plassert låtene dine hos andre artister og i film og tv.

— Vi trenger å øke kompetansen rundt musikkrettigheter slik at alle opphavere og deres støtteapparat skjønner hvordan det hele henger sammen og hvor viktig det er. Musikkforleggerne ønsker å være en ressurs på dette området og vise hvordan kunsten kan bli til næring, sier Stine Osmo Lieng, daglig leder i Musikkforleggerne.

Stine Osmo Lieng er daglig leder i Musikkforleggerne. Hun har tidligere jobbet som Creative Manager i Warner Chappell Music og har sittet i Musikkforleggernes styre i åtte år som observatør, varamedlem og styremedlem. Foto: Sarah Winona Sortland

Stine Osmo Lieng er daglig leder i Musikkforleggerne. Hun har tidligere jobbet som Creative Manager i Warner Chappell Music og har sittet i Musikkforleggernes styre i åtte år som observatør, varamedlem og styremedlem.
Foto: Sarah Winona Sortland

Blant foredragsholderne og paneldeltakerne finner vi Francisca Aas (GILT), Mia Hellsby (Norsk Musikforlag), Petter Walthinsen (Warner Chappel Scandinavia), Joseph Jericson (Popular Demand), Celine Høie (Indie Music Publishing) og Johan Husvik (Arctic Rights Management).

Seminaret er åpent for alle. Billettene til koster 100 kroner og inkluderer mat og drikke.

Mer informasjon om arrangementet og billetter finner du her.

Musikkforleggerne

Musikkforleggerne er en interesseorganisasjon som jobber for å gi norske musikkforlag bedre forutsetninger for å drive kreativ næring. Organisasjonens medlemmer skaper økonomiske og kunstneriske verdier og representerer over 4500 opphavere. Musikkforleggerne deler ut tilskudd gjennom sine støtteordninger og jobber aktivt med kompetanseheving og synliggjøring av arbeidet til norske musikkforlag. Organisasjonen skaper møteplasser, og veileder når det kommer til spørsmål om grafiske rettigheter og opphavsrett. Organisasjonens største arrangement er Musikkforleggerprisen som holdes én gang i året.

Besøk Musikkforleggerne