Miljøvennlig løsning for arrangørfeltet:

— NKA er opptatt av å være pådriver for å øke farten i det grønne skiftet for kulturfeltet

Av Tord Litleskare

| 01. desember, 2022
I samarbeid med

Norske Kulturarrangører

Andreas Feen Sørensen i Norske kulturarrangører og Ola Hobber Nilsen i Sharebus. Foto: Aria Rødseth

Andreas Feen Sørensen i Norske kulturarrangører og Ola Hobber Nilsen i Sharebus.
Foto: Aria Rødseth

Norske Kulturarrangører har inngått en avtale om miljøvennlig busstransport med Ferdia Sharebus for organisasjonens medlemmer.

Sharebus skal gjøre det enklere å optimalisere transportløsninger til landets kulturarrangementer med sin nye plattform. Målet er færre biler på veiene og mer fornøyde publikummere.

Fra i dag av kan private og profesjonelle aktører enkelt arrangere busstur «on demand» fra selskapets nettsider.

Dersom nok seter blir solgt kjører bussen som bestilt.

Sammen med Norges Håndballforbund er Norske Kulturarrangører (NKA) de første organisasjonene som har sikret sine medlemmer en kollektiv fordelsavtale med Ferdia Sharebus.

Du kan lese mer om denne avtalen hos NKA.

— En naturlig del av arbeidet

Andreas Feen Sørensen i NKA sier at det er inspirerende og morsomt å jobbe med «fremoverlente aktører» som Ferdia Sharebus.

— De tør å satse på teknologisk utvikling for å utvikle bærekraftige løsninger – det er vanskelig å ikke like. Ekstra kudos for måten de involverer interessentene sine i utviklingen og at de er lydhøre for konstruktive innspill for å hele tiden gjøre løsningen bedre.

Han legger til:

— NKA er opptatt av å være pådriver for å øke farten i det grønne skiftet for kulturfeltet, og samarbeidet med Sharebus er en naturlig del av dette arbeidet.

NKA håper den nye plattformen bidrar til at flere konsertpublikummere dropper egen bil og heller reiser sammen på en sosial og miljøvennlig måte.  Foto: Yannis Papanastasopoulos / Unsplash

NKA håper den nye plattformen bidrar til at flere konsertpublikummere dropper egen bil og heller reiser sammen på en sosial og miljøvennlig måte.
Foto: Yannis Papanastasopoulos / Unsplash

Kostnad og tidstyv

Ola Hobber Nilsen i Sharebus forteller Musikkontoret at selskapet er stolte over samarbeidet med NKA.

— Løsningen har nå flere spennende funksjoner for arrangørene der man kan påvirke pris, samt lage kampanjer for å fylle bussen raskere. Det blir en spennende reise fremover!

Hva er den største utfordringen dere løser for konsertarrangører og publikum?

— Tidligere var transport assosiert med en kostnad og en tidstyv for arrangørene. Med Sharebus slipper arrangørene å bekymre seg for dette. Ved å opprette turer og tilrettelegge for samkjøring, så kan man la de reisende avgjøre om det løser en praktisk utfordring for dem også. Publikum får dermed et reelt alternativ til bil, taxi eller bytte av kollektivtransport.

Hvordan kan tjenesten tas i bruk også for mindre arrangører utenfor storbyene?

— Ferdia er et nettverk av busselskap, og vi jobber ofte med de lokale for å få et best mulig tilbud for de reisende. Både i Kristiansand, Stange og Narvik gjennomførte vi i år Sharebus med lokale busselskap, der de reisende fikk et tilbud som både var raskere og billigere enn alternativene.

— De mindre arrangørene utenfor byene er viktig for oss, da de ofte har et behov for å løse transport for sitt publikum - som tidligere har vært overlatt til seg selv. Nå kan arrangørene sette opp turer på sharebus.no og dele turene med sitt publikum, forteller Hobber Nilsen.

Han legger til at selskapet gjerne setter seg ned med arrangørene for å gi råd og tips til gjennomføring.

Norske Kulturarrangører

Norske Kulturarrangører (NKA) er en landsomfattende, partipolitisk uavhengig interesse- og kompetanseorganisasjon for arrangører i kulturfeltet. NKA arbeider for at medlemmene og deres virksomheter er forberedt på og bedre rustet til å håndtere et arrangørfelt og et samfunn i endring. Dette inkluderer å jobbe for kontinuerlig forbedring av rammebetingelsene for arrangørfeltet, og dermed også for et mangfoldig tilbud av levende kunst og kultur i hele landet. Medlemmer tilbys blant annet kursing, juridiske tjenester, tilskuddsordninger, medlemstilbud og rådgivning.

Besøk Norske Kulturarrangører