by:Larm UNG 2022:

— Jeg hadde sluppet å gjøre mye feil om jeg hadde hatt et sånt tilbud

Av Malin Torre

| 20. september, 2022
Deltakerne i UNG-programmet får delta på et eget fagprogram rettet mot unge og relativt nye i bransjen. I tillegg får de være med på by:Larms konferanseprogram, konserter på kveldstid, samt sosiale aktiviteter og måltider hvor de kan få mulighet til å slå av en prat med noen som kanskje har deres drømmejobb akkurat nå. På bildet UNG-deltaker Thea Bruhn Fagerhaug. Foto: Helge Brekke

Deltakerne i UNG-programmet får delta på et eget fagprogram rettet mot unge og relativt nye i bransjen. I tillegg får de være med på by:Larms konferanseprogram, konserter på kveldstid, samt sosiale aktiviteter og måltider hvor de kan få mulighet til å slå av en prat med noen som kanskje har deres drømmejobb akkurat nå. På bildet UNG-deltaker Thea Bruhn Fagerhaug.
Foto: Helge Brekke

Onsdagen før by:Larm møtte tyve engasjerte og musikkinteresserte ungdommer hverandre for første gang. De er årets deltakere i by:Larm UNG-programmet.

Gjennom by:Larm-dagene har flere bransjeaktører vært innom by:Larm UNG for å møte årets deltakere. Fokus har vært at det finnes mange ulike veier inn i bransjen og ulike måter foredragsholderne har endt opp der de er i dag.

Noen av de besøkende har vært Oslo Kru, Høyskolen Kristiania, Bjørn Rogstad fra Universal Music og deltakere fra Music Norways Masterprogram.

Du kan lese mer om by:Larm UNG her.

— Spennende og lærerikt

Jessica Debrah og Herman Thorsen deltok på by:Larm UNG i år. Herman opplever at den sosiale delen er spesielt givende, og forteller at han har blitt kjent med mange unge folk med en felles interesse for å jobbe med musikk.

— Det er spennende og lærerikt å skape relasjoner til andre med helt annen erfaring og som kan hjelpe deg videre med prosjekter og karriere, sier Herman.

Begge to oppmuntrer andre til å melde seg på neste år.

— Meld deg på for glede og love! Jeg tror alle med et hjerte for musikk kommer til ha nytte av og få glede av by:Larm UNG, legger Jessica til.

Jessica Debrah var blant årets deltakere på by:Larm UNG. Foto: Malin Torre

Jessica Debrah var blant årets deltakere på by:Larm UNG.
Foto: Malin Torre

Herman Thorsen mener det har vært spennende og lærerikt å være med på by:Larm UNG. Foto: Malin Torre

Herman Thorsen mener det har vært spennende og lærerikt å være med på by:Larm UNG.
Foto: Malin Torre

En introduksjon til by:Larm

Jarle Savio fra Longyear United var første gjest i UNG-fagprogrammet på Popsenteret torsdag morgen. Der holdt han et foredrag hvor han delte tips til hvordan man kan få mest mulig ut av en bransjefestival som by:Larm.

— Jeg hadde sluppet å gjøre mye feil om jeg hadde hatt et sånt tilbud, forteller Jarle.

Han legger til:

— Det er unødvendig at andre må gjøre de samme feilene som jeg allerede har gjort. Derfor kan jeg like gjerne komme og prate om hvilke feil jeg har gjort også kan andre la være å gjøre det.

– Jeg synes by:Larm UNG er et fantastisk prosjekt rett og slett fordi det gir tilgang til by:Larm for folk som er unge, og at du får innføring i hva dette er for noe sånn at du slipper å gå rundt på by:Larm og være storøyd og redd fordi det er sykt mye mennesker og du er redd for å prate med dem, forteller Jarle Savio fra Longyear United. Foto: Malin Torre

– Jeg synes by:Larm UNG er et fantastisk prosjekt rett og slett fordi det gir tilgang til by:Larm for folk som er unge, og at du får innføring i hva dette er for noe sånn at du slipper å gå rundt på by:Larm og være storøyd og redd fordi det er sykt mye mennesker og du er redd for å prate med dem, forteller Jarle Savio fra Longyear United.
Foto: Malin Torre

Etterlengtet gjest

Christine Dancke har vært en ønsket gjest til by:Larm UNG i mange år, og i år fikk deltakerne endelig møte henne. Christine var gjest i en sofaprat der hun pratet med Jonathan Le, som var deltaker i 2021. Deltakerne har nemlig mulighet til å melde seg som «nivå 2-deltaker» året etter de selv var med.

De får da være med å utforme programmet og bidra i prosessen fram mot arrangementet.

Christine forteller at hun er opptatt av å stille opp når det organiseres noe som kan hjelpe ungdommer, nettopp fordi det er disse som er fremtiden og som skal forvalte kulturen fremover.

Hun er samtidig opptatt av å gi ungdommene et realistisk bilde av hvordan bransjen fungerer.

— Noen tror at ting bare ramler i fanget på deg, det gjør de ikke, men akkurat i by:Larm UNG, der gjør det det. Så jeg tenker: «Ta imot», sier Christine.

Jonathan Le intervjuer Christine Dancke under by:Larm UNG. Foto: Helge Brekke

Jonathan Le intervjuer Christine Dancke under by:Larm UNG.
Foto: Helge Brekke

Om by:Larm UNG

Som deltaker på by:Larm UNG kan du ta del i Nordens største musikkbransjefestival med eget program for deg mellom 15 og 20 år som drømmer om å jobbe i musikkbransjen. by:Larm UNG er et samarbeid mellom AKKS Oslo, Aktivitetshuset VOLT, ROCKSLO, Musikkontoret MØST og by:Larm.

Finn ut mer