Kysten Studio feirer 15 år!

Studioprodusentsamling - Tromsø

Sted Kysten Studio, Tvibit, Tromsø
Dato og tid 20. nov. 2023, 11:00
Påmelding Påmelding
Studioprodusentsamling Kysten Studio 201123

Vi feirer 15 år med Kysten Studio og inviterer studiomiljøet i nord til faglig påfyll og en hyggelig dag sammen. I tillegg til faglige sessions blir det tid til mat og prat, lage nye samarbeid, dra veksel på hverandres erfaringer og styrke kompetansen i nord!

PROGRAM:

kl 11:00

Velkommen og lunsj

11:30

Miksesession med Bjarne Stensli

Bjarne er en norsk lydtekniker, produsent og musiker som har reist land og strand rundt og har hatt fingrene i mye av det som har skjedd i norsk pop og rock de siste 10-15 årene. Her vil han dele erfaringene sine med oss. Han skal snakke om samarbeid med artister og deres produsenter, litt tips & tricks og selve psykologien bak et vellykket samarbeid.

Bjarne åpner opp miksen til noen av de prosjekter han har jobbet med og forteller om prosessen - både teknisk og det mellommenneskelige.

Vi kommer også innom ulike formater i dag som man må forholde seg til ved miks: Skal musikken på YouTube, TV-spesial med NRK, Netflix, stereo 5.1 osv - og hvis vi snakker om Dolby Atmos er det noe helt annet..!

Bjarne har jobbet med alt mulig - fra pop og rock til fra Grand Prix, f eks: Highasakite, Fay Wildhagen, Julie Bergan, a-ha, Madrugada, Jarle Bernhoft, Satyricon, Emilie Nicolas, Kristian Kristensen, Dum Dum Boys, DeLillos, Raga Rockers, Hilde Skaar, Darling West m.fl.


kl 15:00

Plateprat med Bel Canto

Bel Canto er aktuelle med nytt album som slippes i 2024 og vi er så heldige at vi her får en eksklusiv lytting av det ferdige resultatet!

Anneli Drecker med makker Nils Johansen prater høyt og lavt om sitt syvende studioalbum, og vi kan fort få høre noen gode historier fra et samarbeid som strekker seg mange år tilbake i tid.

Duoen er kjent for sitt helt særegne elektronika- og synth-baserte lydbilde, der atmosfæriske og melankolske toner møter elementer av folkemusikk fra ulike hjørner av verden. Bel Canto ble på mange måter pionerer og starten på den arktiske elektronika-bølgen, med sin innovative bruk av datamaskiner som hovedingrediens i musikken.

Ekstra gøy er det at deler av albumet er spilt inn nettopp her i Kysten Studio, bl a med Arktisk Filharmoni - så her blir det herlig nerding om musikkproduksjon, låtskriving, fremtiden og prosess!

Deltakere fra landsdelen som ikke bor i Tromsø kan søke om støtte til reise og overnatting. Send en kort søknad med begrunnelse til Fredrik Forssman.