Alle prosjekter

Fagdøgn for musikere

Fagdøgn for musikere er en årlig samling for musikere som ønsker å lære mer om å arrangere konserter for barn og unge.

Fagdøgn for musikere gir inspirasjon, verktøy og kompetanse til musikere som ønsker å lage gode konsertproduksjoner for barn og unge. Samlingen foregår parallellt med Marked for Musikk i Larvik i oktober hvert år og har et begrenset antall plasser. Fagdøgnet passer både for deg som ønsker å lage musikk for barn og unge, og for deg som allerede gjør det, men vil utvikle deg videre.

"Det var kjempespennende å være en del av Fagdøgn for musikere! For fremtidige produksjonssøknader var det utrolig nyttig å få mer innblikk i hvordan hele DKs-systemet fungerer, og snakke med de som velger ut produksjoner. Det aller beste var likevel å se en hel haug av andre utøveres produksjoner for barn og unge, og bygge nettverk med andre utøvere. Jeg ble så inspirert til å lage kule, fine og viktige musikkproduksjoner for barn og unge etter fagdøgnet. Anbefales til alle som har lyst til å lage musikk og musikkproduksjoner rettet mot barn og unge!” Haley Shea, Sløtface (deltaker 2021)

Fagdøgn for musikere foregår i år fra tirsdag 25. oktober kl 09.30 til torsdag 27. oktober kl 14.00. Vi åpner for søknader 15. juni.

Som deltaker får du:

  • Se en lang rekke konsertproduskjoner i ulike sjangere
  • Et eget fagprogram med seminarer og evalueringer av produksjoner
  • Delegatpass på Marked for musikk
  • 2 netter på Farris bad i enkeltrom
  • Alle måltider
  • Reise t/r Larvik

Fagdøgnet er et samarbeid mellom Musikkontoret ØKS, Marked for Musikk, Kulturtanken og Creo. NOPA er med som samarbeidspartner.

"Som utøver i DKS reiser man rundt med sin egen produksjon, og aner lite om hva alle de andre holder på med. Derfor er det fantastisk at også vi utøverne nå har fått en møteplass der vi kan lære av, om og med hverandre. At man i tillegg får oppleve førsteklasses produksjoner fra inn- og utland er en skikkelig inspirasjonsboost! Nevnte jeg spa-avdelingen på Farris Bad?" Maria Eikefet, Allegria (deltaker 2021)
Fagdøgn1

Noen av deltakerne på Fagdøgn for musikere i 2021. Foto: Marit Stokkenes

Fagdøgn for musikere er to intense dager med input fra rutinerte produsenter og fagfolk, og ikke minst - andre musikere og forestillingsprodusenter som deler av sine erfaringer. Det var også inspirerende å se mange av de ulike konsertforestillingene som var plukket ut til årets marked. Anbefales! - Hedda Aronssen (deltaker 2021)

Hvordan får jeg plass?

Søknadsskjemaet åpner 15. juni og søknadsfristen er 15. august. Du må være en etablert musiker, men trenger ikke tidligere erfaring med barn og unge som målgruppe. Det viktigste er at du har et ønske om å formidle musikk til et ungt publikum.

Da vi kun har et begrenset antall plasser prioriterer vi soloartister og mindre grupper. Dersom du er en del av et større ensemble kan dere søke om at en eller to representerer dere på Fagdøgnet.

Dersom du blir valgt ut som deltaker, betaler du inn en egenandel på kr 500 for å bekrefte plassen din. Egenandelen er din eneste kostnad og inkluderer reise, opphold og måltider under arrangementet (se liste ovenfor).

NOPA-medlem? NOPA har reservert to plasser for sine medlemmer. Pass på å huke av at du er medlem i søknadsskjemaet.

"Fagdøgnet var en veldig fin møteplass der jeg var heldig å få møte så mange spennende mennesker fra forskjellige musikalske miljøer og med ulike musikalske bakgrunner. Det var også fint å få oppleve den fine plattformen og utstillingsvinduet som Marked for Musikk er. I tillegg var det faglige påfyllet veldig bra så jeg kan sterkt anbefale det videre til andre!" Ole M. Aagenæs (deltaker 2021)
Fagdøgn2

Deltakerne i Fagdøgn for musikere får et egen fagprogram der de får møte produsenter, og evaluere produksjoner. Foto: Marit Stokkenes

Program

Tirsdag 25. oktober Onsdag 26. oktober Torsdag 27. oktober
09:00 Oppmøte 09:30 Konsertproduksjon 09:00 Konsertproduksjon
10:15 Konsertproduksjon 10:15 Konsertproduksjon 09:45 Konsertproduksjon
11:00 Konsertproduksjon 11:00 Møte med produsenter 10:15 Pause
11:45 Evaluering 12.15 Lunsj 10:45 Konsertproduksjon
12:15 Lunsj 13:15 Seminar 11:30 Spot on for ungdom
13:15 Seminar 14:00 Fagsamtale 12:30 Evaluering
14:00 Produsentforum 14:45 Produsentforum 13:30 Ferdig!
14:45 Spot on for barn 15:30 Evaluering
15:45 Evaluering 16:30 Pause
16:30 Pause 18:30 Konsertproduksjon
19:00 Middag 19:00 Middag

Spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Marit hos Musikkontoret ØKS: marit@ostafjelske.no