Universitetet i Oslo jakter kunnskap om hvordan vi lager musikk

Av Thea Paulsrud

| 05. desember, 2023
PhD-stipendiat Øyvind Skjerdal har hovedansvar for Skaperundersøkelsen fra forskningsprosjektet PLATFORM fra UiO. Foto: Emil Kraugerud

PhD-stipendiat Øyvind Skjerdal har hovedansvar for Skaperundersøkelsen fra forskningsprosjektet PLATFORM fra UiO.
Foto: Emil Kraugerud

Tar du i bruk teknologi når du lager musikk? Og hvordan påvirker for eksempel Ableton Live, Pro Tools eller GarageBand folks kreative prosesser og musikken som skapes?

PhD-stipendiat Øyvind Skjerdal er ansvarlig for undersøkelsen, og ønsker svar fra alle som lager musikk. Skjerdal er interessert musikkskapernes møte med teknologien i arbeidet, men også hvordan arbeidshverdagen er forøvrig.

Til Universitetet i Oslo forteller han:

— For meg ser det ut som at mange produsenter og musikkskapere sitter litt på hver sin tue og er nødt til å finne sine egne løsninger på alle mulige utfordringer, både musikalske og ikke-musikalske. Så ser vi også at utfordringene egentlig er felles for mange, så jeg tror det er viktig å innhente erfaringer og se etter løsninger som kan gjøre arbeidslivet sunnere og mer givende for flere.

Undersøkelsen er anonym, og det tar mellom fem og ti minutter å svare.

Resultatene blir formidlet i forskningen til PLATFORM-projektet, som gjennomføres ved Institutt for musikkvitenskap, UiO, og er finansiert av Norges forskningsråd (FRIPRO-programmet).

Vil du bidra til forskningsarbeidet? Du kan svare på undersøkelsen fra UiO her.