Søknadsskriving som arbeidsverktøy

Av Tor-Arne Vikingstad

| 29. juni, 2022
Bruk tiden fornuftig når du søker tilskudd.

Bruk tiden fornuftig når du søker tilskudd.
Foto: Jonathan Borba / Unsplash

Søknadsskriving kan være tungt, og det føles utmattende når avslagene kommer på rekke og rad.

Men når alt kommer til alt er vi utrolig heldige som bor i Norge hvor stat og byråkrati stiller med midler for at vi skal få drive med kunst og kultur.

Selv om en ikke får sin del av den offentlige kaken, kan søknaden brukes på andre måter.

Et nyttig analyseverktøy

Det å sette seg ned og formulere tanker, planer, idéer og prosjekter er utrolig nyttig for å analysere hva en egentlig holder på med, og oppdage nye muligheter for musikken din.

Gode formuleringer fra en søknad kan og bør brukes for eksempel i presseskriv, når en søker nye samarbeidspartnere, pitcher seg inn til en TV-opptreden, til en agent eller en musikkvideoregissør, eller viktigst av alt: til folk som kanskje en dag vil oppleve musikken din og bli fans livet ut.

Forklaringen på hvorfor du fortjener tilskudd er ofte den samme som forklaringen på hvorfor folk skal komme på konserten din.

Definer deg selv og og prosjektet ditt

En god søknad kan derfor bidra til å definere deg selv og prosjektet ditt.

Det kan bidra til å forplikte målene og ambisjonene dine. Og det kan bidra til å analysere gjennomføringsevnen din, økonomien din og hva du vil skal bli resultatet av det du holder på med.

Visste du at...

Både musikkontorene og flere organisasjoner i musikkfeltet arrangerer søknadsskrivekurs gjennom året. Full oversikt finner du i arrangementskalenderen.

Finn ut mer