Nominert til Musikkforleggerprisen:

— Så utrolig stas å bli anerkjent og nominert for låtskriving etter et år med mye fokus på mine versjoner av andres låter

Av Tord Litleskare

| 11. januar, 2024
Emma Steinbakken er blant de nominerte til Musikkforleggerprisen. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Emma Steinbakken er blant de nominerte til Musikkforleggerprisen.
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Blant låtskriverne og komponistene som kan ta med seg priser hjem fra Musikkforleggerprisen 2024, finner vi Kristoffer Lo, Emma Steinbakken og Eivind Buene.

Vinnerne blir utropt under prisutdelingen 28. februar i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Dette er tiende gang prisen deles ut.

Under prisutdelingen deles det ut priser i seks kategorier i tillegg til en ærespris.

Fokus på skaperne

Ifølge styreleder for Musikkforleggerprisen, Asbjørn Myrvold, spiller prisen en viktig rolle for kultur-Norge ettersom den setter søkelyset på skaperne.

— Vi som musikkbransje, men også som et mangfoldig samfunn, er avhengig av at det skapes ny, variert, kontroversiell og tradisjonell musikk som styrker og utfordrer oss. Musikkforleggerprisen feirer derfor skaperne, og musikkforlagene som legger til rette for at det å være opphaver skal være et levebrød, sier Myrvold.

I pressemeldingen fra Musikkforleggerne uttaler Emma Steinbakken, som er nominert i kategorien «Årets opphaver - populærmusikk» følgende:

— Så utrolig stas å bli anerkjent og nominert for låtskriving etter et år med mye fokus på mine versjoner av andres låter, men hvor jeg jo har gitt ut veldig mye eget materiale også! Det er så mange flinke låtskrivere i Norge, så dette er veldig stort og gjevt for meg!

Musikkforleggerprisens nominerte er valgt ut av tre juryer, som er satt sammen av Musikkforleggerprisens styre. Æresprisen bestemmes av Musikkforleggerprisens styre, og blir offentliggjort under prisutdelingen i februar.

Du finner hele nominasjonslisten, samt informasjon om billettsalg til prisutdelingen, på Musikkforleggernes nettsider.