Sørveiv med nye eiere:

— Jeg har kjent litt på nervene

Av Marte Gravem Isaksen

| 04. april, 2023

Den lille bransjefestivalen i Kristiansand har fått nye eiere, og det er kun et par uker til de arrangerer sin første festival. Vi har tatt en prat med Lena Bylund Andersen om årets Sørveiv.

Gratulerer med snart festival! Er dere klare?

— Vi er veldig klare, og gleder oss til å få gjennomført Sørveiv for første gang som eiere. Det blir spennende, og jeg har kjent litt på nervene, sier Lena.

— I det siste har salget har tatt seg skikkelig opp, så akkurat nå er nervene litt roligere.

Sørveiv har i løpet av de siste årene gått igjennom store endringer og blitt solgt fra sine tidligere eiere til eierne av Skral. Nå er det Lena selv og Hanna Latinovic som eier og driver festivalen.

Hanna Latinovic og Lena Bylund Andersen skal snart gjennomføre sin første festival som eiere av Sørveiv.

Hanna Latinovic og Lena Bylund Andersen skal snart gjennomføre sin første festival som eiere av Sørveiv.
Foto: Byzakarias

Hva gjorde at du hadde lyst til å eie og drive Sørveiv?

— Etter jeg fikk tilbudet om jobben som festivalsjef i Sørveiv fikk jeg enormt eierskap til festival og det ble veldig nært i hjertet mitt. Det var derfor helt naturlig å takke ja når tilbudet om å overta som eiere kom vår vei.

Showcasefestivaler i Norge

En showcasefestival er en festival som viser frem ny musikk, hvor musikkbransjen samles til konferanse og festival. I Norge er det tre store og etablerte showcasefestivaler for musikkbransjen, det er Vill Vill Vest, by:Larm og Trondheim Calling. I tillegg har man flere mindre festivaler med ulikt fokus, som Sørveiv, Folkelarm, 100 Dagar m.fl.

Sørveiv har lenge vært ansett som en slags lillebror til de store og etablerte bransjefestivalene i Norge.

— Målet vårt er å etablere oss skikkelig som den fjerde bransjefestivalen i Norge på lik linje med de andre. Det er ikke så mange bransjearrangementer på Sørlandet, men det er mye musikk her, derfor tenker vi at det er gode muligheter, sier Lena.

Tror du det er plass til så mange bransjefestivaler i Norge?

— Ja, og vi arrangerer et panel for å snakke om dette på konferansen. Jeg tror det er plass så lenge alle har sin ting de er gode på, sier Lena.

TIl panelet på Sørveiv kommer daglig leder i by:Larm, Tonje Andersen, daglig leder i Vill Vill Vest, Simen Korneliussen, daglig leder i Trondheim Calling, Eirik Breivik, som sammen med Lena Bylund skal snakke om bransjefestivalens rolle i fremtiden. Samtalen blir moderert av Direktør i Music Norway, Tone Østerdal.

— Hos Sørveiv er styrken båndet mellom teknologi og musikkbransjen. Vi har et mål om at folk skal lære noe nytt på konferansen vår, sier Lena.

Hun forteller videre at tech er en stor satsing lokalt innenfor andre felt, med teknologiparken i Grimstad og konferansen Techpoint.

Bredt program

Konferanseprogrammet er snart klart, og sentrerer seg rundt livebransjen og ny teknologi.

— Vi har et spennende livespor, bl.a. en samtale mellom live-aktører fra Norge, Sverige og Danmark for å snakke om livefeltet etter COVID, og hvordan utviklingen er i de ulike landene. Målet er at panelet skal dele erfaringer om nye vaner og statistikk fra egne land forteller Lena.

Det også et spor om kunstig intelligens (AI), hvor festivalen får en keynote fra Maya Ackerman med tittelen “Vil kunstig intelligens skrive melodiene og tekstene til morgendagens hits?”.

Makosir

Makosir var nominert til Årets Urørt i 2022, og er kjent for hiten "Danser videre i livet" sammen med Hkeem.
Foto: Warner Music Group

Oz

Oz er ny artist fra Kristiansand som spiller r&b, i februar hadde han konsert på Trondheim Calling.

Musikkprogrammet består av nasjonale og lokale nyheter.

— Lokalt liker jeg veldig godt Oz, det er fersk r&b fra Sørlandet, med en unik sound, forteller Lena.

— Jeg er også stor fan av Makosir, og er veldig stolt av at vi har han på programmet. Den konserten gleder jeg meg til.

— Hvis man er glad i å løpe har man muligheten til å se alle konsertene på Sørveiv. Du får ikke med deg hele, men det er mulig!