Hvem fortjener Jazzprisen i 2023?

Av Tord Litleskare

| 24. oktober, 2022
I samarbeid med

Norsk jazzforum

De unike Jazzpris-statuettene er designet av Nick Alexander og produseres av resirkulert plast av firmaet Utoplast. Foto: Arne Hauge / Norsk jazzforum

De unike Jazzpris-statuettene er designet av Nick Alexander og produseres av resirkulert plast av firmaet Utoplast.
Foto: Arne Hauge / Norsk jazzforum

I april 2023 arrangerer Norsk jazzforum for aller første gang Jazzprisen. Nå er det åpnet for nominasjoner til alle de 11 jazzprisene.

Lørdag 15. april blir det festaften i Ibsenhuset i Skien når Jazzprisen arrangeres for aller første gang.

Jazzprisen skal hylle det grenseløse jazzmangfoldet her i landet, som gjennom mange tiår har satt avtrykk og fått stor anerkjennelse internasjonalt.

— Med Jazzprisen ønsker Norsk jazzforum å løfte fram jazzen i alle dets former, til nåværende så vel som gryende publikummere. Jazzprisen er et initiativ for å bygge opp under aktivitet, miljøer og positive tilvekster lokalt og nasjonalt, forteller prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan.

Prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan. Foto: Norsk jazzforum

Prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan.
Foto: Norsk jazzforum

Åpner for ordinært publikum

Jazzprisen arrangeres i forbindelse med Norsk jazzforums landsmøte som samler landets jazzaktører. I tillegg åpnes dørene til selve prisshowet for publikum.

Du finner oversikt over priskategoriene og nominasjonsprosessen på Jazzprisens nettsider.

Fristen for å nominere er 15. november 2022.

Jazzprisen

Jazzprisen arrangeres for første gang i 2023. Buddy har siden 50-tallet vært den høyeste utmerkelsen i det norske jazzmiljøet, og den innlemmes nå i Jazzprisen sammen med Årets jazzklubb, Storbandprisen og en rekke nye priskategorier. Jazzprisen skal hedre musikerne, men også andre aktører i miljøet.

Finn ut mer