Hun er vinneren av Norsk viseforums artiststipend

Av Tord Litleskare

| 23. juni, 2022
Julie Henrikke er en 26 år gammel artist fra Lørenskog som synger, skriver låter og spiller gitar. Hun debuterte med singelen «En annen vei» i 2020, og slapp EP-en «Vann renner ut av glass» i 2021. For øyeblikket holder hun på med innspilling av debutalbumet sammen med produsent Henrik Lillehaug, med planlagt utgivelse i 2023. Foto: Mikhela Greiner

Julie Henrikke er en 26 år gammel artist fra Lørenskog som synger, skriver låter og spiller gitar. Hun debuterte med singelen «En annen vei» i 2020, og slapp EP-en «Vann renner ut av glass» i 2021. For øyeblikket holder hun på med innspilling av debutalbumet sammen med produsent Henrik Lillehaug, med planlagt utgivelse i 2023.
Foto: Mikhela Greiner

Julie Henrikke fra Lørenskog får artiststipend på 30.000 kroner, mentorhjelp fra Musikkontoret Møst og konserter produsert av Norsk viseforum.

Med kombinasjonen av norske tekster og et nært sound, regnes Julie Henrikke som et friskt pust i norsk visepop. Hun setter pris på både hverdagslige øyeblikk og store følelser, noe som viser seg i hennes finurlige og vare tekstlinjer.

Musikken hennes har blitt listet på NRK P3, men som helt ny i karrieren setter hun stor pris på stipendet og utmerkelsen.

— Jeg ble utrolig glad da jeg fikk telefonen om at jeg hadde mottatt stipendet, så glad at jeg måtte gråte litt. Å få økonomisk hjelp med plata kommer veldig godt med, og jeg ser frem til å ha en mentor og kunne reise på turné i regi av Norsk viseforum. Det som føles best med å vinne er nok likevel anerkjennelsen som ligger i å motta stipendet. Det at juryen har likt det de har hørt og har tro på prosjektet betyr masse.

Maxresdefault

Julie Henrikkes debutsingel «En annen vei» ble sluppet i 2020.
Video: YouTube

En helstøpt og spennende artist

Juryen har bestått av Marie Amdam (låtskriver/artist i Razika og litteraturformidler, Marius Lie (daglig leder i EDDA Music, sekretariatsleder for Musikkindustriens næringsråd og styremedlem i FONO og Spellemannsprisen), Daniela Reyes (artist og vinner av fjorårets artiststipend) og Monica Johansen (artist og kommunikasjonsrådgiver i Norsk Viseforum).

De skriver blant annet følgende i sin begrunnelse:

«Etter juryens gjennomlytting, ble det fort klart at det var én artist alle hadde merket seg. Julie Henrikke sto ut i mengden, med svært gode melodier og en helt spesiell formidlingsevne som nådde gjennom til hele juryen. En helstøpt og spennende artist som både viderefører og reaktualiserer visesjangeren. Julie Henrikke har sitt eget særpreg, men har også stor mulighet for å nå et bredt publikum.»

Som mottaker av stipendet får Julie Henrikke 30.000 kroner, oppfølging av erfaren mentor i samarbeid med Musikkontoret Møst og turné med minst tre konserter produsert og promotert av Norsk viseforum.

Norsk viseforum

Norsk viseforum er en medlems- og interesseorganisasjon for låtskrivere, viseartister og viseklubber i Norge.

Besøk Norsk viseforum