Hanne Sørvaag med låtskriverkurs

Av Tord Litleskare

| 05. mars, 2024
Hanne Sørvaag har gitt ut syv soloalbum i tillegg til å ha vært signert på Universal Music i Stockholm som låtskriver. Nå er hun aktuell med låtskriverkurs. Foto: Johanne Tysnes

Hanne Sørvaag har gitt ut syv soloalbum i tillegg til å ha vært signert på Universal Music i Stockholm som låtskriver. Nå er hun aktuell med låtskriverkurs.
Foto: Johanne Tysnes

Låtskriver og artist Hanne Sørvaag forteller at hun ønsker å gi motivasjon og inspirasjon til andre låtskrivere gjennom sitt nye kurs på nett.

Den erfarne låtskriveren har satt opp et kurs, som ifølge henne kan tas i eget tempo gjennom seks måneder.

— Dette er et kurs for alle nivåer, enten du er helt ny til låtskriving og trenger teorier å prøve ut i praksis, eller har skrevet en stund og kanskje står litt fast, vil prøve nye ting, eller vite hvordan en løser en skrivesperre, sier hun til Musikkontoret.

Sørvaag har gitt ut syv soloalbum og fått utgitt hundrevis av låter over hele verden med andre band og artister.

Fire moduler

Nettkurset er delt opp i fire moduler:

Den første handler om håndverket, med triks og tips til selve skrivingen. Den andre er en «overlevelsesguide» til musikkbransjen og livet som låtskriver. Modul nummer tre handler om det mer uhåndgripelige ved kreativitet, hvor ideer kommer fra og hvordan en selv kan påvirke det. Og til sist, i den fjerde modulen tar hun for seg det å møte motstand, ta vanskelige valg og å ta vare på psyken.

— Jeg har samlet alt jeg har plukket opp og holdt fast ved gjennom 25 år som låtskriver til meg selv som artist, og til andre artister over hele verden.

Egen GramArt-rabatt

Hun forteller videre at hun gjennom kurset ønsker å gi motivasjon og inspirasjon til andre låtskrivere.

— Det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal begynne, eller alltid ha disiplin til å prøve ut alt alene. Jeg håper at de som tar kurset får mange nye verktøy, og god nytte av alt som har fungert så godt for meg.

Ved endt kurs kan deltakerne også få feedback fra Sørvaag på en egenskrevet låt.

Les mer på Sørvaags egen nettside. Er du medlem av GramArt tilbyr hun også 25% rabatt på kurset.

Artistorganisasjonen GramArt

Artistorganisasjonen GramArt er interesseorganisasjonen for næringsdrivende artister, musikere og utøvende studioprodusenter innen populærmusikken. De er Norges eldste og mest erfarne artistorganisasjon og gir deg hjelp til hele karrieren. Medlemmene får gratis juridisk rådgivning, inkludert ulykkesforsikring, relevante medlemsfordeler, et stort nettverk og sosiale sammenkomster. Med et tydelig oppdrag for en begrenset kunstnergruppe, har de dessuten stor innflytelse på artistøkonomien gjennom forhandlingsutvalg og politisk påvirkning.

Besøk GramArt