Erlend Drevdal Hausken om ny teknologi:

— De nye plattformene har tatt ned barrieren for å delta

Av Musikkontoret Brak

| 17. april, 2023

Gir ny teknologi oss flere muligheter innen utviklingen av ny musikk? Erlend Drevdal Hausken snakker om fremtidens musikkproduksjon.

Erlend Drevdal Hausken er en av gründerne bak musikkappen Voisey, som ble kjøpt opp av Snapchat. I dag jobber han med ulike teknologiselskaper i USA og Norge.

Erlend forteller at når barrierene blir tatt ned kan flere være med å lage musikk.

— Tidligere krevde det høy investering i tid og utstyr for å få god kvalitet, så disse plattformene gjør at mange flere får muligheten, sier Erlend.

Ulike plattformer kan være gode til å teste nye ideer, nå ut til nye målgrupper og til å finne nye samarbeidspartnere uten at de skal erstatte studioer.

Blir alt likt når ting er preset-basert?

— Jeg tror tvert imot at det som er spennende er det at det er så tilgjengelig, og det gjør at man unngår at alt blir generisk, sier Erlend.

Hør mer om hva Erlend tenker om hvilke muligheter teknologi gir for utviklingen av ny musikk i denne videoen.

Erlend Drevdal Hausken

Blir musikken generisk når alt er preset-basert og alle bruker de samme verktøyene? Erlend Drevdal Hausken i Voisey mener tvert imot det er spennende at alle disse verktøyene er blitt så tilgjengelige som de er nå.
Video: Sjur Pollen

Knekk koden

I videoserien KNEKK KODEN vil Musikkontoret.no rette fokus på hvordan artister og andre aktører i musikkbransjen kan jobbe med utvikling av merkevare og identitet. De første videoene i serien er produsert at Musikkontoret Brak.

Se flere videoer i serien her!