Runa Strindin om å bygge et publikum:

— Vi starter festivalen med et blot - for å knytte fellesskapet og koble seg på

Av Leif Haaland

| 05. april, 2024

Midgardsblot er en festival som favner de ulike miljøene i det Runa Strindin kaller «det svarte nabolaget», blant annet black metal, synth/goth, natur og viking-miljøer og ekstrem-metal.

I tillegg tok de utgangspunkt i naturen og det historiske, samt stedet med Borreparken og Gildehallen.

— Det er en søken til naturen som også er felles for alle disse gruppene. Derfor utviklet jeg konseptet som en festival som kan ta opp i seg all den demografien som ligger i de ulike publikumsgruppene. Og vi bruker det norrøne.

Runa forteller at de bruker symboler som bygger opp under det norrøne og skaper felles identitet som «midgardsbloter».

— Vi bruker mannazen veldig, den står for Midgard, menneskenes verden. Og mannazen, rune-m-en vår, står for fellesskap, relasjoner, bygge vennskap. Det er en sterk identitetsmarkør for å være midgardsbloter. Du tar på deg vår blot-hoodie som har denne mannazen på siden, når du går til blot.

Hør Runa fortelle om festivalens verdier og hvordan de bevisst bygger et trofast og dedikert publikum.

Runa 2 2 2

Runa Strindin forteller at medvirking og følelsen av eierskap er viktig når de bygger publikum til Midgardsblot. Festivalens slogan er: «Welcome home». Og hvem som helst kan komme med innspill og idéer.
Video: Sjur Pollen

Knekk koden

I videoserien KNEKK KODEN vil Musikkontoret.no rette fokus på hvordan artister og andre aktører i musikkbransjen kan jobbe med utvikling av merkevare og identitet.

Se flere videoer i serien her!