Ny ansatt i Brak:

Velkommen til Silja Sol!

Av Inni Mowinckel

| 09. mars, 2022
Presse Foto PAULINA TAMARA kopi 570x760

Silja skal hovedsaklig jobbe som prosjektleder for Grøn Festival, og med regionen utenfor Bergen. I tillegg til sin 50% stilling hos oss, er hun aktiv musiker og låtskriver med sitt solo prosjekt Silja Sol. Hun har lang fartstid i musikkbransjen, blant annet som turnerende musiker med AURORA, Sondre Lerche og Bob Hund.

Gratulerer med ny jobb, Silja Sol. Kan du fortelle litt om hvem du er og hva du driver med?

Tusen takk, dette er sykt stas. Jeg har lenge ønsket meg en voksen ukedag-jobb på siden av musikkkarrieren min, og dette blir helt kanon. Jeg er jo musiker og elsker alt musikk og kultur gjør med oss. Det er så samlende, spennende, utfordrende og herlig å kunne jobbe med kreative mennesker og kulturlivet. Jeg er veldig avhengig av musikk, både som lytter og kreativ skaper, og har i hele min artistkarriere hatt brak lagret på telefonen på speed dial, sånn her: Brak<3 for å ringe å spørre om alt fra å starte opp enkeltpersonsforetak, til å søke støtte, sette opp budsjetter og til å finne artige og inspirerende kurs så jeg kunne utvikle meg.

Jeg har egentlig alltid tenkt at «når jeg blir stor skal jeg jobbe i Brak eller i radio».

Så ja.

Hva gleder du deg mest til med å jobbe i Brak?

Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med nye mennesker, og til å bli kjent med musikkbransjen fra en ny vinkel. I tillegg blir det utrolig spennende å fokusere på Grønn Festival, og hvordan man kan gjennomføre festivaler på en mer miljøvennlig og bærekraftig måte. Det brenner jeg veldig for. Jeg gleder meg også stort til å bli bedre kjent med Vestland, stikke nesen utenfor Bergen og se hva som rører seg rundt omkring i fylket. Jeg håper også jeg kan dele min kunnskap og hjelpe nye talenter til å manøvrere i en omfattende bransje.

Hva tenker du blir viktig for musikkmiljøet fremover?

Jeg tror det blir veldig viktig å ta vare på alle de flotte festivalene vi har i Vestland. Dette er enormt viktige arenaer for nye artister, og et viktig knutepunkt for lokalmiljøene, hvor både internasjonale og lokale artister og publikummere kommer fra fjern og nær og lager stemning, opplevelser, liv og leven.

I tillegg skulle jeg ønske vi generelt kunne organisere bedre i en bransje med utrolig mange aktører og ledd rundt artistene. At man kunne ha bedre kontrakter og bedre sikkerhet for musikere. Dette brenner jeg veldig for, og ser et enormt forbedringspotensiale i musikknæringen.

Jeg håper jeg kan være med å bidra til å forbedre rettighetene og ivaretakelsen av dette yrket, særlig etter covid har herjet og satt hele bransjen flere steg tilbake.

Hvilke tre album hørte du mest på i 2021?

Jeg hørte sinnssykt mye på «Woman» av Rhye, det er aldeles herlig, og passer særlig når jeg trenger å slappe helt av med et bad eller en ansiktsmaske. Ellers oppdaget jeg «Concrete and Glass» av Nicolas Godin via en kollega. Sykt kule produksjoner. Jeg blir heller aldri lei av «Swimming» av Mac Miller. Det er en klassiker jeg ofte går tilbake til.

Hvilke norske artister har du troen på i 2022?

Jeg er sykt fan av Girl in red, og regner med hun suser videre med suksessen. Ellers hørte jeg Michelle Ullestad gjøre en p3session og ble slått i bakken av den fine tilstedeværelsen hun har på vokal og formidling. Det blir veldig spennende å følge med på henne videre. Veps er også en rå skranglegjeng som jeg absolutt tror kommer til å få en fortjent buzz når som helst.

Vi ønsker velkommen til Brak!

Foto: Paulina Tamara