GramArt og Platearbeiderforeningen:

Ny runde med mentorordning for musikkprodusenter

Av Leif Haaland

| 10. august, 2022
Bergensprodusenten Mathias Tellez er én av seks produsenter du kan få som mentor. Foto: Marie Ulven

Bergensprodusenten Mathias Tellez er én av seks produsenter du kan få som mentor.
Foto: Marie Ulven

Ønsker du å lære av de beste produsentene? Platearbeiderforeningen og GramArt lanserer en ny runde med mentorordningen for musikkprodusenter.

Som én av seks utvalgte lærlinger skal du jobbe med enten Marit Larsen, Thomas Kongshavn, Silje Halstensen, Gucci Caliente, Matias Téllez eller Ronny Svendsen.

Disse vil dele av sin kompetanse om musikkproduksjon til de utvalgte lærlingene. Mentorene og lærlingene vil jobbe tett sammen én til én der lærlingene vil få innsikt, ferdigheter og et nettverk å bygge videre på.

– Denne ordningen er for alle som ønsker til å bli bedre produsenter og som ønsker å profesjonalisere virket sitt, forteller Lasse Fosshaug i GramArt.

Silje Halstensen aka Bendik er med som mentor i årets program. Foto: Christoffer Krook

Silje Halstensen aka Bendik er med som mentor i årets program.
Foto: Christoffer Krook

Alle som jobber med musikkproduksjon, uavhengig av nivå, og som vil øke sin kompetanse er hjertelig velkomne til å søke om å delta i mentorordningen.

Deltakelsen vil forhåpentligvis bidra til å skaffe et nettverk innenfor musikkbransjen. Det eneste formelle kravet GramArt og Platearbeiderforeningen har er at søkeren må ha tilgjengelig alt av programvare og utstyr selv.

– Ordningen har også et tydelig likestillingsaspekt: Femti prosent av mentorene er kvinner, og vi satser på at femti prosent av lærlingene også skal være det. En ting er jo å gi folk muligheter, men tenk også på så mye nye impulser vi får inn i musikken om vi klarer å løfte kvinneandelen i produsentleddet fra 2,6 til femti prosent, avslutter Fosshaug.

Les mer om mentorordningen og søk her.