Josh Greenberg om artistøkonomi:

— Nøkkelen er å finne ut hvilke produkter du kan selge til dine superfans

Av Leif Haaland

| 01. november, 2023

Hvilke produkter kan du selge som artist, som kan gi deg bærekraftig inntekt?

Josh Greenberg er kritisk til tanken om at strømming, billettinntekter og merch er de viktigste produktene, og kommer med idéer til hvordan du heller kan skape opplevelser og produkter tilpasset dine superfans.

— Å bygge relasjonen til sitt publikum er en toveis affære. Hvis jeg innleder en romantisk relasjon der bare jeg snakker og gir masse ting den ene veien, og forventer at de skal elske meg tilbake, kommer jeg til å få en ganske hard realitetssjekk. De kommer til å slå opp med meg.

I videoen snakker han om hvordan du skaper en toveis relasjon som kan være nøkkelen til å selge andre type produkter og skape en mer mangfoldig artistøkonomi.

Josh har tidligere jobbet for Spotify og Red Bull Music og driver nå med konsulenttjenester rundt strategi, innovasjon, forretningsutvikling, branding og kultur i København-baserte Green Mountain Lodge.

Josh 1 135 1

Josh Greenberg tenker det er viktig å tenke på hva fansen faktisk vil ha når du utvikler produkter du vil selge som artist.
Video: Sjur Pollen

Knekk koden

I videoserien KNEKK KODEN vil Musikkontoret.no rette fokus på hvordan artister og andre aktører i musikkbransjen kan jobbe med utvikling av merkevare og identitet.

Se flere videoer i serien her!