Fem kjappe med Malin Langøy Aarbø:

— Jeg liker å stikke nesa mi i vepsebol, og graver til jeg finner svarene jeg søker

Av Tord Litleskare

| 01. februar, 2024
Malin Langøy Aarbø. Foto: Privat

Malin Langøy Aarbø.
Foto: Privat

Malin Langøy Aarbø går inn i en deltidsstilling som skribent i Musikkontoret.no denne måneden. Her kan du bli bedre kjent med henne!

Malin er utdannet journalist med lang fartstid i kultur- og musikkbransjen, gjennom oppdrag som musikkanmelder for GAFFA og skribent for blant andre Ballade og Musikkontoret.

Tidligere har hun jobbet i administrasjonen til Det Norske Samlaget, og som prosjektkoordinator for ROM for kunst og arkitektur.

Hva tenker du din største styrke er når det kommer til å løfte tematikk og innhente svar på spørsmål som opptar ulike aktører i musikkbransjen?

— Jeg liker å stikke nesa mi i vepsebol, og graver til jeg finner svarene jeg søker. Det jeg ikke forstår eller ikke vet - skal forstås til slutt, om jeg så må ha det inn med teskje. Det tror jeg kan være en fordel for leserne av Musikkontoret. Målet er å gjøre stoffet lett å forstå og fordøye.

Hva er du mest opptatt av å sette fokus på som skribent for Musikkontoret.no?

— Jeg ønsker å styrke utøversidens og opphavernes rettigheter. Djevelen ligger i detaljene, og jo mer kunnskap og kompetanse som spres til de mest sårbare om praktiske forhold rundt å skulle navigere i musikkbransjen, jo mer rettferdig blir maktfordelingen opp mot noen av de store aktørene. Kunnskap er makt.

Kan du si litt om hva som gjorde at du i utgangspunktet ønsket å skrive om kulturfeltet?

— Musikk og kultur har stor betydning for oppnåelsen av politiske mål om deltakelse og kritisk refleksjon, og bidrar til utvikling av et åpent og demokratisk samfunn. Gjennom musikk kan man utfordre etablerte normer og forståelser, avdekke maktstrukturer, og åpne for nyansering.

Hva er den største konsertopplevelsen din?

— Det må være da jeg så Sia opptre for første gang under festivalen Way Out West i Gøteborg. Fantastisk utsikt, musikk av beste kvalitet, gjørme og brisne mennesker er alltid en sikker vinner!

Til slutt: Hvilke låter får mest spilletid hos deg om dagen?

— Susanne Sundfør med «Alyosha» og Sivert Høyems «The Rust».