Etter ni år i sjefsstolen ser Trond Moe-Larsen og Musikkontoret MØST etter arvtager og ny daglig leder

Av Leif Haaland

| 12. september, 2023
Mye god stemning på MØST-kontoret! Liker du å sjonglere oppgaver og hjelpe artister, musikere, labler og andre å lykkes? Kanskje du er Musikkontoret MØSTs nye daglige leder!Foto: Tord Litleskare

Mye god stemning på MØST-kontoret! Liker du å sjonglere oppgaver og hjelpe artister, musikere, labler og andre å lykkes? Kanskje du er Musikkontoret MØSTs nye daglige leder!

Foto: Tord Litleskare

Trond har loset MØST fra et prosjekt under Østnorsk Jazzsenter, via Musikknettverk Østlandet som et selvstendig kompetansersenter for musikk, til dagens Musikkontoret MØST. Nå er tiden inne for friske tanker, pigge bein, nye blikk og ny daglig leder!

Har du gått tom for kurs-idéer, Trond?

— Ha ha, nei, jeg har flere ideer og tanker enn noen gang, men nå er tiden inne for meg å gjøre noe nytt, og for noen andre å ta over. Nesten ti år asså.. det er lenge! Og det ser ut som jeg ikke forsvinner så langt, så noen kurs skal jeg sikkert befatte meg med.

11. januar 2018 på Hærverk i Oslo: Konfettien spratt da MØST ble stiftet som egen forening. Når MØST nå skal Miljøfyrtårnsertifiseres blir konfettien bannlyst. Foto: Musikkontoret MØST

11. januar 2018 på Hærverk i Oslo: Konfettien spratt da MØST ble stiftet som egen forening. Når MØST nå skal Miljøfyrtårnsertifiseres blir konfettien bannlyst.
Foto: Musikkontoret MØST

Hvordan har reisen med MØST vært for deg?

— Som en busstur på en norsk landevei, vil jeg si. Definitivt en kollektivreise, med folk som har kommet på, og gått av. Må nevne Kari Grete Jacobsen (daglig leder i Østnorsk jazzsenter, red. anm.) som egentlig startet det hele, og var en sann rollemodell som leder for meg. Det har også vært fine folk i styret, og jeg har fått supre kollegaer i MØST, og i Musikkontoret AS. I tillegg føles det absolutt som at jeg har kollegaer i de andre musikkontorene rundt om i landet, så det kjennes bra. Også er det alle musikkmenneskene jeg har møtt som har gjort reisen så bra. Det høres sikkert floskelaktig ut, men jeg føler jeg har lært noe nesten hver dag gjennom de møtene.

— Det har rett og slett vært mye fint å se underveis på denne bussturen. Det har kanskje ikke vært noen autostrada, men heller ikke utpreget bumpy. Og, vi har pushet fartsgrensa hele veien. Dette ble veldig metaforisk, haha.. men jeg liker buss, spesielt hvis de går på elektrisitet.

Hva er du mest stolt av fra dine år som leder for MØST?

— De gangene jeg føler jeg virkelig har hjulpet noen over en kneik så føles det bra. Ellers er det kanskje Musikkontoret.no som er den største milepælen i min tid som daglig leder. Det at vi har greid å samle så mye krefter bak det gjør meg stolt. Sånn for the record så var det Are Bergerud (daværende daglig leder i Tempo, red. anm.) og jeg som la fram ideen om en felles digital ressurs på nett. Derfra er det mange som har jobbet utrolig bra med det, og det har blitt så bra! Bedre enn jeg hadde turt å håpe på egentlig.

Musikkontoret.no er et av prosjektene Trond er mest fornøyd med å ha fått på beina i sin tid som leder for MØST. Foto: Tord Litleskare

Musikkontoret.no er et av prosjektene Trond er mest fornøyd med å ha fått på beina i sin tid som leder for MØST.
Foto: Tord Litleskare

Er det noe du angrer på? For eksempel ansettelsen av en annen skjeggete mann med svakhet for pappa-rock (Les: War on Drugs)

— Hahah ... Ja, noen vil kanskje hevde det ble mye skjegg og papparock på kontoret en stund, men jeg vet ikke - likheten stopper der kanskje? Jeg kan uansett dele æren, eventuelt skylda, for den ansettelsen med daværende styreleder Eyvind Brox.

— Ellers vet jeg ikke om det er riktig å si at jeg angrer, men ideen om en musikkhub i Oslo er fortsatt bare en veldig god idé og jeg kunne helt sikkert vært mye flinkere til å snakke jevnlig med politikerne i regionen vår. Det er en følelse av at mulighetene er mange, og hadde jeg fortsatt, så hadde nok de nevnte tingene stått høyt på lista.

Hva kommer du til å savne?

— Hmm.. jeg vet ikke. Det kommer vel an på hvordan den nye jobben min blir? Spør meg igjen om et år.

Hva slags nye krefter er det dere ser etter nå?

— Superkrefter! Neida, men det er en jobb som nødvendigvis må inneholde mange ulike oppgaver fordi vi er få, som skal gjøre så mye forskjellig. Vi ser etter en som liker å sjonglere ulike oppgaver, som både kan være 100% til stede i en veiledning og samtidig ha et overordnet blikk på ting. Kanskje en som liker å snakke med et nyoppstartet label like mye som å prate med politikere eller folk i fylkesadministrasjonen. Vi begynner å få en ganske god verktøykasse i MØST, og vi blir oppsøkt i stadig større grad fordi stadig flere vet om oss. Sånn sett er det en spennende og bra tid å komme inn som leder.

Hva kan artister, musikere, kollektiver, lables og nye og gamle bransjeaktører vente seg av Musikkontoret MØST med ny leder?

— More of the good stuff, håper jeg. Og etter denne praten så tenker jeg vi må få oss en sånn buss som Jarle og co har i Kristiansand! (Musikkontoret SØRFs utleiebare bandbil, red. anm.)

SØRF turnébil

MØST sin søsterorganisasjon i Kristiansand, SØRF, har sin egen elektriske buss: En turnébil som medlemmer kan leie for en fornuftig pris.