Chris Cooke om strømmeøkonomien:

— Du kommer ikke til å tjene ordentlige penger før du har millioner av streams hver måned

Av Leif Haaland

| 07. mai, 2024

Chris Cooke (UK) er journalist og mediaentrepenør. Han driver musikkbransjenettstedet CMU og har jobbet med prosjektene «Dissecting the Digital Dollar» og med å gjøre musikkrettigheter forståelig.

I denne videoen forklarer han strømmeøkonomien, hvordan vederlag regnes ut og snakker om hvem som kan tjene penger på strømming.

— Hvordan får du millioner av streams? Det er mange ting du kan gjøre for å bygge publikummet ditt og få dem til å legge sangene inn i egne spillelister, slik at du får den gjentatte lyttingen som er så viktig. I tillegg er det spillelistene, både uavhengige lister og de kuraterte listene til Spotify og Apple og de andre strømmetjenestene.

Chris forklarer hvordan inntektene av strømming fordeles, og snakker om hva du kan gjøre for å øke strømmetallene og muligens tjene penger på strømming.

Chris Cooke 1 59 2

Chris mener det finnes mange antagelser rundt strømming, som også større artister tror på, men som ikke stemmer. Han mener det er viktig å forstå hvordan strømmeøkonomien er bygget opp, også for artister.
Video: Sjur Pollen

Knekk koden

I videoserien KNEKK KODEN vil Musikkontoret.no rette fokus på hvordan artister og andre aktører i musikkbransjen kan jobbe med utvikling av merkevare og identitet.

Se flere videoer i serien her!