Fra 2023:

Dobler Sparebanken Sør Musikkpris

Av Marte Gravem Isaksen

| 19. januar, 2023

- Vi er kjempeglad for å fortelle at vi har utvidet samarbeidet med Sparebanken Sør rundt musikkprisen, sier Jarle Kvanvig i Musikkontoret Sørf.

Tidligere har Sparebanken Sør Musikkpris vært delt ut annethvert år, men fra og med 2023 deles den ut hvert år. Det er Sparebanken Sør som står bak prisen, som administreres av Musikkontoret Sørf.

Musikkprisen går til tre musikktalenter i aldergruppen 18-30 år, som hver mottar 50 000 kroner.

- Vi har tidligere hatt mange sterke kandidater til Sparebanken Sør Musikkpris, og er veldig glad for å nå kunne dele den ut hvert år, sier Trond Skjæveland, som er ansvarlig for prisen i Sparebanken Sør.

Jarle Kvanvig og Trond Skjæveland foto Nicholas van Eck Sparebanken Sør

- Sparebanken Sør Musikkpris viser at vi som region setter musikk høyt, og bidrar til å gjøre det aktuelt for talentfulle musikere både å flytte hit og bli værende her i yrkeslivet, sier Jarle Kvanvig.

I 2021 gikk prisen til Benedikte Askedalen, Gabriel Gluch og Veslemøy Narvesen. Prisen er et sjangerbredt stipend, og kandidatene nomineres av musikkinstitusjoner i Agder, Telemark, Bryne og Sandefjord, før de beste går videre til en jury.

- Dette er et bredt stipend for at disse talentene skal få muligheten til å utvikle sin kunst, og de nominerte kan komme fra hele området vi i Sparebanken Sør jobber, sier Skjæveland.

Når vinnerne er kåret vil prisen bli overrakt på en konsert under Arendalsuka.

- Vi ønsker å sette mer fokus på kultur under Arendalsuka, og et arrangement som dette kommer til å bli lagt merke til. En musikkpris av denne dimensjonen fra Sparebanken Sør henger høyt, så vi skal gjøre skikkelig stas på de som vinner, sier Jarle Kvanvig i Musikkontoret Sørf.