Chris Cooke om nye inntektsmuligheter:

— Det er mange måter å tjene penger direkte fra kjernefansen

Av Leif Haaland

| 04. januar, 2024

Chris Cooke (UK) er journalist og medieentrepenør. Han driver musikkbransjenettstedet CMU og har jobbet med prosjektet «Dissecting the Digital Dollar» og med å gjøre musikkrettigheter forståelig.

I denne videoen snakker han om mulighetene artister har for å tjene penger i den digitale økonomien.

— Jeg snakker mye om den tredje inntektsstrømmen for artister. Denne handler om forholdet mellom artisten og kjernefans, som sikkert allerede strømmer musikken din og kjøper billetter til konserten. La si de har fem euro ekstra i lommen de kan bruke på noe hver måned. Hvordan kan du få de pengene fra deres lomme inn på din konto? Hvilke produkter og opplevelser vil ha en verdi for fansen slik at de er villig til å bruke penger på dette?

Hør Chris greie ut om økonomien mellom artist og fans og se om ikke det finnes flere inntektsmuligheter rundt dine musikkprosjekter.

Chris Cooke 1 74 1

Det aller mest spennende med det digitale skiftet er at det skapte nye muligheter for en direkte relasjon mellom artist og fans, sier Chris Cooke (CMU).
Video: Sjur Pollen

Knekk koden

I videoserien KNEKK KODEN vil Musikkontoret.no rette fokus på hvordan artister og andre aktører i musikkbransjen kan jobbe med utvikling av merkevare og identitet.

Se flere videoer i serien her!