Pseminar

Sted Cafè Ni Muser, Bispegata 9a, Trondheim
Dato og tid 19. aug. 2022, 12:00
Påmelding Meld deg på her
PSEMINAR EVENT HEADER

Musikkontoret Tempo, Pstereo og Festivalnettverk Trøndelag inviterer til Pseminar, en fagdag og møteplass for musikk- og kulturbransjen i Midt-Norge. På tampen av en innholdsrik festivalsommer samler vi bransjen for diskusjon, faglig påfyll og inspirasjon.

PROGRAM

12:00: Kaffe, bakst og registrering

12:30: Det finnes ikke piller mot møkkete vann! - Beate Nossum. Et foredrag om klimakommunikasjon, samfunnsansvar og nudging.

Beate Nossum er initiativtaker og partner i Fo°tprint. Et raskt voksende klimabyrå som har spesialisert seg på det grønne skiftet og utelukkende går inn i prosjekter som bidrar til raskere bærekraftig omstilling. Hun er blant Norges fremste eksperter på klima- og endringskommunikasjon. Beate er opprinnelig journalist, redaktør og kommentator. Hun har hatt lederstillinger i flere av de etablerte PR-byråene og i Bellona. Hun var nominert som Årets kvinnelige gründer i 2017 og sitter - selvsagt - i pstyret til Pstereofestivalen.

13:00: Utsolgt! Hvordan selge ut festivalpass på 5 uker?

Utsolgt - det er alle arrangørers drøm. Pstereo har i mange år vært i den heldige situasjonen, men med to år uten festival har vanen blitt brutt. 5 uker før festivalstart måtte de skru opp markedsføringen.

Hva gjorde de? Og hva skjedde? Bård Flikke, festivalsjef for Pstereo, engasjerte det digitale markedsføringsbyrået Synlighet til å kjøre en 5-ukers sprint. Synlighet kommer for å fortelle oss hvordan de har jobbet med annonsering og markedsføring for Pstereo i disse fem ukene frem mot festivalstart. Her får vi et innblikk i hva man som arrangør kan gjøre for å få en best mulig rekkevidde for å nå ut til enda flere potensielle billettkjøpere.

Plot twist: Hva gjør man når Facebook-siden til festivalen din blir hacket under to uker før festival?

Resultatet - og om Pstereo fikk flyttet alle festivalpassene fra festivalkontoret til festivalstemte håndledd kommer til å være rykende ferskt når foredraget sparkes i gang på festivalens første dag.

Det blir også tid til å stille spørsmål.

13:30: Pause

14:00: Panelsamtale - Frivillighet

Rundt om i landet melder flere festivaler om mangel på frivillige. Også i Trøndelag er det flere som har problemer med å skaffe nok frivillige til sommerens festivaler og kulturarrangementer.

Hvilken betydning har frivillighet for kulturfeltet, og hvordan har frivilligheten utviklet seg de siste årene? Hvordan skal man jobbe for å sikre tilstrekkelig rekruttering i årene som kommer?

Deltakere:
Anders Tangen (NKA og Øyafestivalen)
Joakim Weibull (Olavsfest)
Siri Gellein (Elden)
Kari Johanne Sørensen Bøckman (UKA 2023)
Terje Tranaas (Festivalnettverk Trøndelag og Hilmarfestivalen)

Moderator: Aagot Opheim