Blyantspisser

Splitsheet

Dere er en gjeng som nettopp har skrevet den neste superhiten. Nå må dere sikre alles rettigheter og skrive en kontrakt.

En splitsheet er en kontrakt som viser fordelingen av opphavsrett for låtskrivere til en gitt låt.

Her skal vi ta for oss hvorfor og hvordan du setter opp en splitsheet.

Av Jørgen Norby

Sist oppdatert: 25. september, 2023

Intro

En splitsheet er et veldig nyttig verktøy å falle tilbake på om det skulle bli usikkerhet eller uenighet om hvordan rettighetene skal fordeles.

Spesielt nyttig er det, om låten skal pitches til et plateselskap. Dette fordi all informasjonen de behøver vil være tilgjengelig i et enkelt dokument.

Artikkelforfatter Jørgen Norby er prosjektleder i Musikkontoret Tempo, og har vært teknisk ansvarlig på låtskrivercampen Trondheim Song:Expo siden 2018.

Jørgen Norby jobber for Musikkontoret Tempo. Ved siden av jobben i Tempo er han aktiv musiker i bandet Obzene, og produserer musikk for seg selv og andre i eget studio på Musikkbyen Trondheim. Foto: Tord Litleskare

Jørgen Norby jobber for Musikkontoret Tempo. Ved siden av jobben i Tempo er han aktiv musiker i bandet Obzene, og produserer musikk for seg selv og andre i eget studio på Musikkbyen Trondheim.
Foto: Tord Litleskare

Hva burde en splitsheet inneholde?

For å være mest mulig oversiktlig og komplett, burde en splitsheet inneholde alle punktene under.

Det kan også være lurt å ha med kontaktinformasjonen til en av låtskriverne eller en annen person som sitter på kontaktinformasjonen til alle involverte i splitsheeten.

Mal

Her er en mal som enten kan benyttes direkte eller som inspirasjon.

Splitsheet signed new

Gi oss tilbakemelding!

Dersom du oppdager feil, har kommentarer eller innspill, hører vi mer enn gjerne fra deg!

hei@musikkontoret.no

Forbehold

Vi jobber hardt for å levere innhold som til en hver tid er oppdatert og riktig. Det kan likevel hende at artikler på Musikkontoret.no inneholder feil og mangler.

I slike tilfeller står ikke Musikkontoret ansvarlig for eventuelle utfordringer eller problemer dette måtte forårsake.