Poppa Lars om rap på norsk:

— Vi rappet om nordnorske sang-divaer og hjemmebrent

Av Leif Haaland

| 02. mai, 2024

Rapgruppen Tungtvann var banebrytende da de slo gjennom med hardtslående hiphop med norske tekster på nord-norsk dialekt ved årtusenskiftet.

I dag driver Poppa Lars eget miksestudio i Tromsø hvor han mikser låter for artister i mange sjangre.

— De engelske tekstene var jo forsåvidt … bra, men egentlig meningsløse. Da vi eksperimenterte med norske tekster og vi merket at folk responderte på det, og vi fikk god feedback fra folk vi så opp til, da skjønte vi at dette var noe vi kunne ta videre.

Lars forteller at det var en slags stolthet i Nord-Norge over å ha noen egne. Han tenker det var troverdigheten de egentlig slo gjennom med.

— Vi kom ikke til Oslo og latet som om vi var noe annet enn det vi var.

Hør hvordan Tungtvann fant identiteten sin og var med å skapte en helt ny æra i norsk rap, hvordan troverdighet var kjernen til rapgruppen, og hvordan han i dag bruker sosiale medier for å fortsatt være troverdig og holde kontakten med musikkbransjen i Oslo.

Poppa 1 9 1

— Man innser at hvis jeg skal gjøre dette på engelsk, hvordan skal jeg formidle mine følelser og mitt ståsted, mine tanker rundt noe jeg bryr meg om, hvis jeg ikke kan bruke mitt eget språk?
Video: Sjur Pollen

Knekk koden

I videoserien KNEKK KODEN vil Musikkontoret.no rette fokus på hvordan artister og andre aktører i musikkbransjen kan jobbe med utvikling av merkevare og identitet.

Se flere videoer i serien her!