Låtskrivercamper i Norge

Av Oda Moen Tjørstad og Renate Eggan

| 14. april, 2022
Bilde fra Trondheim Song:Expo 2021.  Foto: Emilie Wulff Skårild

Bilde fra Trondheim Song:Expo 2021.
Foto: Emilie Wulff Skårild

I Norge finnes det mange forskjellige låtskrivercamper. Noen har fokus på populærmusikk, andre et bredt utvalg av sjangere og én av campene er kun for kvinner!

Alle skal de skape en møteplass og nettverksarena for profesjonelle låtskrivere og produsenter i Norge.

Liker du å skrive låter for og sammen med andre? Da kan et opphold på en låtskrivercamp være noe for deg!

Bergen Songs

Bergen Songs er en internasjonal uavhengig låtskrivercamp som ble arrangert i Bergen for første gang i 2016.

Campen er en arena hvor både ferske og etablerte låtskrivere og produsenter bygger kompetanse og nettverk som de kan utnytte til fremtidige prosjekter og karriere. Bergen Songs er en artistbasert camp og baserer seg ikke på leads fra plateselskap.

Det er Musikkontoret Brak som arrangerer Bergen Songs.

Marion Woodseth og Stefan Storm i aksjon under låtskrivercampen Bergen Songs i 2019.

Se noen av høydepunktene fra Bergen Songs 2017 i denne videoen.
Video: YouTube

Mer info

Informasjon om datoer og søknadsfrister finner du på Bergen Songs' nettsider.

Les mer om Bergen Songs

By:Songs

By:Songs er en internasjonal låtskrivercamp, som jobber for å fremme norsk talent uavhengig av sjanger. Her møtes norske og noen av verdens fremste låtskrivere og produsenter. Deltakerne deles inn i grupper på fire, og disse rulleres daglig. Campen avsluttes med avspilling av låter med alle deltakerne og bransje til stede.

Det er et nettverk med forlag, management og plateselskap som velger ut deltakerne til By:Songs. Hvert år utlyses det i tillegg en konkurranse hvor en eller to låtskrivere blir valgt ut til å delta av en jury.

For å være med på By:Songs bør du ikke være redd for å slippe kreativiteten løs, og du må tørre å utforske flere sjangre.

Full aktivitet under By:Songs i Oslo. Foto: Christian Zervos

Full aktivitet under By:Songs i Oslo.
Foto: Christian Zervos

Mer info

By:Songs arrangeres vanligvis uken før showcasefestivalen by:Larm i Oslo. Mer informasjon om datoer og søknadsfrister finner du på By:Songs' Facebook-sider.

Les mer om By:Songs

Nordic Songs

Nordic Songs er en låtskrivercamp for kvinner som samler de mest spennende talentene fra hele verden. En gang i året kommer produsenter, låtskrivere og artister sammen i Oslo for å skape ny musikk.

Låtskrivercampen ble startet av låtskriver Kristin Marie Skolem og produsenten Vegard Hurum i 2020.

Mer info

For å delta på Nordic Songs må du inviteres, men det er mulig å sende inn demoinnspillinger via Nordic Songs' nettsider.

Les mer om Nordic Songs

Out of the Woods

Out of the Woods er en låtskrivercamp som arrangeres med ulike sjangertemaer. De arrangerer camper hele året med fokus på sjangre som r&b, EDM, country, MGP, rock, K-pop og viser.

Campene er for alle som har et profesjonelt musikalsk virke, enten som utøvende artist, låtskriver eller musiker. For å kunne delta må du sende inn en søknad, og gå gjennom et intervju for å bli kjent og avdekke ferdigheter. Om du er i en tidlig fase i karrieren er det mulig å delta, så lenge du viser gjennomføringskraft, talent og kan vise frem et utvalg låter du har laget.

I tillegg til låtskrivingen presenterer Out of the Woods en faglig del før camp-start, som tar for seg forventningene til deltakerne, hvordan jobbe sammen, trender i bransjen og låtskriving.

Mer info

Informasjon om datoer og søknadsfrister finner du på Out of the Woods' nettsider.

Les mer om Out of the Woods

Trondheim Song:Expo

Song:Expo er en av verdens største låtskrivercamper, og arrangeres årlig i Trondheim. I løpet av året inviterer de til fire samlinger: En regional camp for låtskrivere og produsenter fra Trøndelag og Møre og Romsdal. En nasjonal camp for talenter fra hele landet. En nordisk camp for kreatører fra de nordiske landene, og en internasjonal camp for kreatører fra hele verden.

På campene blir det presentert leads, fra både norske og internasjonale plateselskap, som deltakerne kan velge å skrive til. Deltakerne deles inn i grupper på fire, og på slutten av regional, nasjonal og nordisk camp spilles låtene opp for deltakerne og de får tilbakemelding på låtene fra profilerte låtskrivere og produsenter, publishere, plateselskap og andre bransjeaktører. I tillegg til låtskrivingen blir det også presentert et faglig program.

På Song:Expo er det fokus på ulike variasjoner av pop, som K-pop, nordisk pop, latin, hiphop og EDM.

Både profesjonelle og aspirerende låtskrivere og produsenter kan ha stor nytte av Song:Expo. Mange profesjonelle låtskrivere søker seg tilbake år etter år, flere Billboard-hits er skrevet på campen, og det finnes eksempler på nykommere i bransjen som har fått livsendrende muligheter etter deltakelse på Song:Expo.

Det er Musikkontoret Tempo som arrangerer Trondheim Song:Expo.

God stemning på Trondheim Song:Expo. Foto: Emilie Wulff Skårild

God stemning på Trondheim Song:Expo.
Foto: Emilie Wulff Skårild

Mer info

Datoer og søknadsfrister finner du på Song:Expos nettsider.

Les mer om Song:Expo

Andre låtskrivercamper: