Bli kjent med Musikkontoret Tempo

Av Redaksjonen

| 30. mars, 2022
Oda Moen Tjørstad, Per Jørgen Pedersen og Jørgen Norby jobber i Musikkontoret Tempo. Foto: Emilie Wulff Skårild

Oda Moen Tjørstad, Per Jørgen Pedersen og Jørgen Norby jobber i Musikkontoret Tempo.
Foto: Emilie Wulff Skårild

Tempo ble etablert i 1999 under navnet Rockforum, som en reaksjon på mangelen av øvingslokaler i Trondheim.

I 2004 stiftet Tempo, i samarbeid med AKKS Trondheim og Trondheim kommune, Buranhus Musikksenter. Dette førte til at Tempo kunne vokse som organisasjon, og i 2005 vedtok styret i Tempo at organisasjonen skulle utvide fokusområdet sitt; fra kun å tilrettelegge for øvingsrom til å jobbe aktivt mot å bli et kompetansesenter for musikk i hele regionen.

Tempo endret i 2012 navn fra Rockforum til Tempo, og jobber i dag for alle sjangre innenfor det frie feltet. I tillegg står vi bak flere store prosjekter som:

Musikkontoret Tempo består av tre ansatte: daglig leder Per Jørgen, prosjekt- og kommunikasjonsansvarlig Oda og prosjektleder Jørgen.

Per Jørgen Pedersen

Per Jørgen startet som daglig leder i Tempo i januar 2021. Han har lang fartstid i musikkbransjen og har jobbet 15 år i Universal Music Norway som blant annet Head of Digital og Head of Physical. Helt fra første jobben i platebutikk på nittitallet har det vært musikk som har vært viktig, men han er også glad i tall og har studert bedriftsøkonomi.

I tillegg til å jobbe i Tempo er Per Jørgen medeier og disponent i plateselskapet Grevene Langs Hemmelige Selskap.

Oda Moen Tjørstad

Oda er Tempos ferskeste tilskudd! Nordmøringen fra Halsa har studert statsvitenskap, og er en ivrig festival- og konsertgjenger som tilbrakte store deler av sin oppvekst foran platespilleren sammen med The Beatles, Spice Girls, DumDum Boys, Rolling Stones og Fleetwood Mac. Hun har en svært bred kompetanse fra festival- og arrangementsfeltet, og har de siste årene jobbet for både Pstereo, Festningen og Song:Expo. Siden 2019 har hun vært i Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival som blant annet filmansvarlig, før hun endelig har funnet sin vei inn i musikkbransjen som prosjekt- og kommunikasjonsansvarlig for Musikkontoret Tempo.

Oda er også produsent for musikkfestivalen Pstereo.

Jørgen Norby

Jørgen har mastergrad i Musikkteknologi fra NTNU med et hovedfokus på produksjon, og er vokalist og gitarist i bandet Obzene. Han har erfaring fra flere felt innenfor musikkbransjen, men fokuserer på den skapende delen og utgivelse av innspilt musikk. Veien inn til Tempo startet i 2018 som frilans teknisk ansvarlig på Song:Expo. Det ble etterfulgt av frilansarbeid som prosjektkoordinator for utviklingen av studiofløyen på Musikkbyen Trondheim, og deretter ansettelse i Tempo som prosjektleder og rådgiver.

Jørgen er i tillegg styreleder i AKKS Trondheim.