Frilansfrokost: Greit / Ugreit - Trakassering, diskriminering og varsling
Sted | Riksscenen, Oslo |
Dato og tid |
|
Påmelding | Meld deg på ↗ |
Som frilanser eller selvstendig næringsdrivende - hvem er ditt verneombud?
– Folkemusikken og folkedansen har fått sitt eget #metoo-opprop,
Det skrev redaktør Audun Stokke Hole i bladet folkemusikk i 2020. Saken han henviste til var et opprop signert av 58 sentrale personer i folkemusikk og folkedansmiljøet som kom på trykk i Aftenposten og som tar et oppgjør med «tvilsom og vulgær framferd»i eget miljø.
Dette er utgangspunktet for vår Frilansfrokost på Folkelarm, der vi skal snakke om betydningen av skjeve maktforhold og om det å varsle og hva det kan innebære. Og, ikke minst: hva er grei og hva er ugrei oppførsel?
Dette er nok et område hvor mange frilansere og selvstendig næringsdrivende er ekstra sårbare - ustabile arbeidsforhold, skjeve maktforhold, og ikke noe verneombud. Hva kan vi gjøre for å skape trygge arbeidsplasser for frilansere og selvstendig næringsdrivende? Hvilke tiltak trenger vi? Hvilke varslingsinstanser finnes? Hva kan betydningen av et verneombud være og hvordan kan vi på vårt felt lappe hullet best mulig?
I panelet som skal diskutere dette finner vi:
- Thomas Walle, styreleder i Balansekunst
- Linda Dyrnes, daglig leder FolkOrg
- Vegar Vårdal, folkemusiker/danser og selvstendig næringsdrivende
- TBA
I etterkant av oppropet har FolkOrg sammen med Noregs Ungdomslag og Norsk senter for folkemusikk og folkedans sendt ut en medlemsundersøkelse for å kartlegge omfanget av uønska oppførsel i miljøet. Noen resultater fra denne undersøkelsen vil bli presentert på vår frilansfrokost.
CREO, Samspill, Nordic Black Theatre og MØST inviterer til Frilansfrokost for både Folkelarm-delegater og andre. Gratis inngang - og vi spanderer kaffen!
Denne frilansfrokosten arrangeres i samarbeid med Balansekunst og Folkelarm