Annual Rock Seminar 2022

Sted Studentsamfunnet Driv
Dato og tid 12. nov. 2022, 12:00
Påmelding Påmelding
Annualrockseminar

Annual Rock Seminar skal være en møteplass hvor kompetansemiljøer og andre musikkinteressenter fra nord møtes for erfaringsdeling, kompetanseheving, nettverksbygging, samt høre på gode historier fra veien.

12:00 - 14:00 (gratis inngang):

- Velkommen fra Rob Mules Records
- Q&A med Martin Kvam fra Beyond The Gates festivalen og Dark Essence Records i samtale med Fredrik Forssman fra Musikkontoret Nord
- «Code of the Road» - historier fra veien med Daggi, Hogne og Espen fra Hangface


Q&A MED MARTIN KVAM

Martin er fulltidsansatt i Karisma & Dark Essence Records AS som ansvarlig for markedsføring, samt labelmanager for Dark Essence Records og Is it Jazz? Records. Han har arbeidserfaring som bookingagent fra Kalleklev Management, og en årrekke som informasjonskonsulent i Brak. Martin er ellers involvert i Propulsion Music og tidligere pressesjef for Beyond the Gates og Hole In The Sky-festivalen. Han er styremedlem i Beyond the Gates nå.

Martin Kvam

Han har tidligere vært skribent i en rekke av de mest betydningsfulle norske nisjebladene innen metal som Metal Hammer Norway og Norway Rock Magazine. Martin har jobbet aktivt som musikkjournalist siden 1995 i ulike magasiner og aviser, og har hatt eget program ved Studentradioen i Bergen i tidsrommet 2000 – 2004. Han har tidligere jobbet i Hordaland Barne- og Ungdomsråd som teknisk ansvarlig for Ungdommens Kulturmønstring i Hordaland perioden 2000 - 2006. Han har vært jurymedlem ved Eggstockfestivalen, Emergenza Festivalen og Zoom Festivalen.

Beyond the Gates er en metalfestival i Bergen - laget av fans, for fans. Festivalen går over fem dager på forskjellige scener i Bergen sentrum. Etter at Hole in the Sky Festival ga seg på topp i 2011, var det enkelte bak den festivalen som ønsket å gjøre noe mer. Dermed ble Beyond the Gates startet i 2012, og da som en ganske liten og obskur festival med mange nye og ukjente band. De første fem årene ble festivalen kun arrangert på den klassiske rockeklubben Garage i Bergen, men så tok festivalen et steg opp igjen og begynte med konserter på flere scener i Bergen sentrum med USF Verftet som hovedvenue. I 2022, ble to av festivalens dager arrangert i Grieghallen.

CODE OF THE ROAD

Espen Høgmo, trommis i Violet Road. Hogne Rundberg, bassist i Violet Road og Daggi Helling gitarist i Simmer Dim/Metallicatz, reflekterer over livet på veien på tidlig 2000-tallet med bandet deres Hangface. Pre SoMe. Pre digital distro! Hvordan var livet på veien da sammenlignet med i dag?

Violet Road trenger ingen introduksjon. Et av Norges mest hardtarbeidende band. Gutta har turnert konstant siden 2008. Sist de spilte i Tromsø var under Rakettnatt i august. Hangface eksisterte fra 1999 til 2007, og hadde sitt utspring fra musikkmiljøet i Tromsø.

Hangface turnerte Norge fra Kristiansand i sør til Hammerfest i Nord. Spilte blant annet under Quart Festivalen, Hovefestivalen, bylarm i både Tromsø og i Kristiansand.

I 2002 vendte gutta nesa mot SXSW i Austin, TX. (aka bylarm i USA). Den selvfinansierte turen endte med platekontrakt med Produsent Eddie Kramer (Kiss, Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Beatles). Bandet flyttet til Los Angeles i 2003, og ble der til finanskrisen radbrekte verdensøkonomien i 2007.

Fra januar 2005 til november 2007 spilte de nærmere 300 konserter - fem voksne viljesterke menn, boende i en turnebuss. Innom de fleste krinker og kroker i hele USA.

Hvordan overlevde de å bo så tett uten å drepe hverandre? Hvilke råd har de til band som vil ut på veien? Blant annet vil Rundberg og Høgmo sammenligne hvordan det er å turnere i dag med Violet Road versus da med Hangface.