Alle prosjekter

BLUSS 2021

BLUSS er et helt nytt prosjekt rettet mot det profesjonelle musikkmiljøet i Nordland.

I en tid med nedstegninger og avlysninger ble artister og musikere fra Nordland ble invitert til å sende inn forslag på komponering og innspilling av helt ny musikk. BLUSS er et samarbeid mellom Nordnorsk Jazzsenter, Store Studio i Bodø, Musikk i Nordland og RYK (Musikkontoret Nord).

DSCF1543
DSCF1581
DSCF1649
DSCF1556
DSCF1438
POP 9886

Christo Stangness (jazz/folkemusikk)

Christo Stangness er bassist, opprinnelig fra Harstad og bor nå i Bodø. Han er med i Bodø Rhythm Group og frilanser i hele landsdelen. Med elementer fra folketoner og tekster fra Salten skapes et musikalsk uttrykk i et landskap som grenser mellom nordisk jazz og folkemusikk, men som først og fremst formilder et musikalsk landskap der det både er vektlagt tradisjoner fra regionen og en improviserende lekenhet. Medvirkende er Thale Krogtoft – vokal, Christo Stangness – kontrabass, Aleksander Kostopoulos – trommer, Bjørn Andor Drage – tangenter og Martin Högberg – gitar

DSCF1891

Cold Mailman + Solmund Nystabakk – Constant Melancholy

Bodøbandet Cold Mailman (Ivar og Martin Bowitz) skal i samarbeid med lutenist/gitarist/arrangør Solmund Nystabakk komponere et stykke musikk som drar linjer fra John Dowland via Philip Glass og frem til James Blake, tre komponister hvis fellesnevner er den konstante tilstedeværelsen av melankoli. Med seg på laget har de fått et knippe renommerte musikere: organist/arrangør Bjørn Andor Drage, vokalist/musiker Kristine Hoff, trommis/perkusjonist Ole-Thomas Kolberg og medlemmer av MiN-ensemblet.

POP 0816

Erling Ramskjell (Æ)

Erling Ramskjell (Æ, Likholmen m.m.) skal skrive og arrangere en liten sangkrets som består av 3-4 duetter med ulike vokalister fra Nordland. Disse skal spilles inn i Store Studio sammen med musikere fra MiN og noen rytmiske musikere.

DSCF2069

Tonje Unstad+RSP

Tonje Unstad er en nordnorsk visesanger og låtskriver, nå bosatt i Lofoten. Hun har fem plateutgivelser bak seg med egne sanger, og har vunnet to Spellemannpriser. Patrick Bottolfsen (RSP) er en rapper fra Harstad som i en årrekke har vært en svært produktiv leverandør av sanglyrikk innenfor norsk hiphop. Tonje og Patrick kommer fra ulike musikalske sjangre og miljøer, men møtes i interessen for tekst og tekstformidling. De skal se hva som skjer når de blander uttrykk og skaper noe nytt i samarbeid med MiN-ensemblet.

DSCF1621

Pål-Are Bakksjø

Pål-Are Bakksjø er bosatt i Bodø. Han slapp sitt første soloalbum i 2017. I Bluss skal han gjøre studioinnspilling av ny tekst og musikk, med mål om tre nykomponerte / ferdig innspilte låter for vokal, band og strykekvartett fra Musikk i Nordland. Øvrige medvirkende er Jørn Øien, tangenter, Terje Nohr, gitarer, Petter Unstad, bass, Arnfinn Bergrabb, trommer og produsent Are Simonsen.