Kontordagen i Oslo 2023
Kontordagen er vår årlige fagdag for musikere, artister og låtskrivere. Relevante foredrag, paneldebatter, veiledningssesjoner og ikke minst - et sted du møter dine musikkollegaer! I 2023 arrangeres Kontordagen for sjette gang.
Program 2023


-
Pål Pish Vindenes har hittil gitt ut 8 album og har gjort seg opp mange tanker rundt hvordan du raskere og bedre skal komme deg til et sted med vibe i musikken.
Han stiller spørsmålene hva er vibe? Hvordan få vibe? Hvordan holde på viben?
Hva skjer når viben forsvinner?
Pål Vindenes, også kjent som Pish er en av frontfigurene i et av Norges største indieband Kakkmaddafakka. Han har turnert verden rundt i nesten ti år og spilt for tusenvis av mennesker.
Vibe med Pish til morgenkaffen - en nydelig start på dagen!

-
Med flere og flere plattformer som bruker forbrukernes data for å personalisere brukeropplevelsene, har det aldri vært vanskeligere å fange folks oppmerksomhet. - Og, hvis du først får oppmerksomheten skal du treffe med riktig budskap og riktig innhold, for å få en ønsket effekt. Hva bør man tenke over når man navigerer i dagens landskap av plattformer og innhold? Hvordan jobber vi med kommunikasjonsstrategier i 2023?
Om foredragsholder:
Karoline Ringstad er Head of Artist Strategy i Universal Music Norge - det vil si at hun er overordnet ansvarlig for artiststrategier i avdelingen som kalles Creative & Communication. Ringstad begynte å jobbe i Universal i 2014 som Research Analyst & Strategic Planner, samtidig som hun leverte en master i Economics & Business Administration ved CBS. I løpet av hennes år i Universal har hun også jobbet i Commercial-avdelingen med analyse og marketing, og ledet Marketing og Insight teamet.

-
Budsjettet er kanskje den viktigste delen av søknadskrivingen, og likefult er det den delen de fleste skribler ned helt på tampen etter å ha brukt timesvis på de gode tekstene.
Men hva om man snur på det, og starter med et budsjett og planlegger prosjektet ut i fra budsjettet? Kan man få like mye kreativitet inn i prosjektplanene, like gode formuleringer og kanskje enda bedre søknader som sparer deg for tid i både gjennomføring og rapportering? Vi tror: ja.
Om foredragsholder:
Stine Mari Røverdatter har mange års erfaring fra arrangørsiden, og jobbet for bl.a. Blå, Kanonhallen og MONO, samt en rekke festivaler. For kort tid siden sluttet hun i jobben i All Things Live for å bli fulltids frilanser og fokusere på gründerprosjektet Broadcast. Hun er også kursholder for NKA og foreleser på Høgskolen i Innlandet, og har skrevet boken Fuzz og finans på oppdrag fra BandOrg.

-
For å nå fram i søknadsbunken kan det være avgjørende å være dyktig på søknadsskriving. På Kontordagen får du mulighet til å møte tilskuddsordningene for å høre mer om hva de ser etter i en god søknad. Fortell om prosjektet ditt, eller spør om det du alltid har lurt på! Tilskuddsordningene er til stede på Pokalen 12.00-13.45.
Her kan du møte:
Oslo kommune
FFUK
Creos vederlagsfondKulturrom
BandOrgs Frifondpenger
Music Norway
Trine og Tronds tilskuddsskranke
Er du litt usikker på hvilke av tilskuddsordningene som er aktuelle for deg? I så fall kan du henvende deg i Trine og Tronds tilskuddsskranke først, og si hva du planlegger og hva du trenger penger til, så pekes du til riktig bord med en gang!Trine og Trond er:
Trine Mjølhus Jacobsen (NOPA)
Trond Moe-Larsen (Musikkontoret MØST)

-
Når du endelig blir tilbudt en platekontrakt, er det lett å bli så ivrig at du signerer helt uten videre. Men det er viktig å se forbi forskudd og royaltysats – kanskje står det noe der som gjør at du går glipp av store inntekter i fremtiden? Til og med inntekter som ikke finnes nå, men som kan oppstå for eksempel ved et stort teknologiskifte? Marius Øvrebø-Engemoen tar deg gjennom en kontrakt og leder deg forbi de største fallgruvene. Og viser deg de store mulighetene.
Om foredragsholderen:
Marius Øvrebø-Engemoen er advokat og daglig leder i GramArt. Han har jobbet i en årrekke med juridiske problemstillinger knyttet til artistlivet, og har gjennom 15 år i GramArt sett det meste innen platekontrakter. Marius er dessuten musiker under artistnavnet Marius Circus.

-
Lurer du på hvilke rettigheter du sitter på som låtskriver, artist, musiker eller produsent på en innspilling? Ønsker du en oversikt over hvilke rettigheter du kan ha overdratt til musikkforlag, plateselskap eller kollektive forvaltningsorganisasjoner som f.eks. TONO, og hvilke du beholder selv? Det får du svaret på i dette foredraget!
Limita Lunde og Christoffer Johnsen tar deg gjennom de rettighetene som er tilknyttet til musikken din og bruken av denne i ulike sammenhenger.
Om foredragsholderne:
Limita Lunde er spesialisert innen opphavsrett, arbeidsrett, personvern og kontrakter og bistår primært norske og internasjonale virksomheter og aktører innen musikkbransjen. Hun har i tillegg omfattende erfaring fra musikkbransjen som daglig leder for et plateselskap, et musikkmanagement og en konsertscene.
Christoffer Johnsen er spesialisert innen opphavsrett, varemerkerett, markedsføringsrett og kontrakter. Christoffer bistår hovedsakelig aktører i underholdningsbransjen, med særlig fokus på musikkbransjen. Han jobber primært med rettighetsspørsmål, kommersialisering og tvisteløsning på musikkfeltet og er en mye brukt foredragsholder.

-
I en arbeidshverdag som frilans og selvstendig næringsdrivende musiker er det en del av jobben å stå i forhandlinger med flere forskjellige arbeids/oppdragsgivere gjennom et arbeidsår. Men hvilke spilleregler gjelder egentlig i en forhandlingssituasjon? Hvordan går man frem for å oppnå det man ønsker, hvilke praktiske ferdigheter kreves, og hva er riktig og galt å gjøre i situasjonen?
I denne workshopen går advokatfullmektig i Creo, Espen A. Eldøy, igjennom grunnleggende forhandlingsteknikker og strategier. Formålet med kurset er å gi deg som deltager konkrete verktøy du kan bruke, gjennom presentasjon og øvelser, slik at du kan sikre et bedre resultat neste gang du forhandler en kontrakt.
NB: Denne workshopen har begrenset antall plasser. Ved påmelding til Kontordagen får du tilsendt en egen lenke med påmelding til denne workshopen. Gjør samtidig oppmerksom på at denne workshopen foregår parallelt med "Musikkrettigheter: Hva får du lov til?" med Limita Lunde og Christoffer Johnsen (14:00 - 14:45) og "Kunst og samfunnsengasjement i klimakrisens tid" med Marte Wulff og Solveig Slettahjell (15:00 - 16:00)
Foredragsholder:
Espen Eldøy er ansatt som advokatfullmektig i Creo, forbundet for kunst og kultur, og har særlig kompetanse innen arbeidsrett, opphavsrett og trygderettigheter. Han jobber daglig med å sikre frilanseres og næringsdrivendes rettigheter.

-
Post pandemi, i klimakrisens tid – Er det på tide med en reevaluering av hva kunsten og kunstnerens samfunnsoppdrag kan være?
Sanger Solveig Slettahjell og artist Marte Wulff har hver for seg startet opp kunstnerinitiativer som aktualiserer kunsten og musikkens funksjon og stilling i samfunnet og kulturen vår. Slettahjell med Tankesmia Kraft, en tankesmie for hele kunstfeltet, og Wulff med Spillerommet - Nettverk for en miljøengasjert musikkbransje.
På Kontordagen møtes de to til en samtale om sine respektive vinklinger på tematikken, om kunstens autonomi og funksjoner og hvordan konkret handling og samfunnsengasjement kan se ut fra et kunster perspektiv.
Samtalen avsluttes med musikk av Marte Wulff.
Kontornatta X Meet The Business
Så snart Kontordagen er ferdig inviteres alle deltakere og foredragsholdere til minglekveld på Pokalen. Arrangementet er i samarbeid med konseptet Meet The Business, og vi lover god musikk, gode samtaler, en matbit og masse kos!

Foto Helge Brekke, Kontordagen 2022
-
Å være musiker består av mer enn å stå på scenen. Vi arrangerer derfor en årlig fagdag for musikkbransjen. Her får du input på alt rundt musikken. Vi gir deg relevante foredrag, kurs, workshops og ikke minst – et sted du møter dine musikkollegaer!
På Kontordagen får du lære om blant annet rettigheter, avtaler, forhandlingsteknikk, opphavsrett, markedsføring og søknader fra noen av musikkbransjens ledende aktører.
-
Kontordagen er for alle som jobber med musikk. Kursene er varierte og kan passe både for deg som er ny i bransjen OG deg som trenger litt påfyll, ønsker å plukke opp nyttige tips, få inspirasjon og møte kollegaer.
-
Husk at du må kjøpe billett i forkant! Prisen er kr 100,- hvis du er student, eller medlem en av arrangør-organisasjonene, og kr 150,- for ikke-medlemmer.
Billetten inkluderer lunsj, kaffe og forfriskninger.
-
Vi strømmer utvalgte foredrag fra Kontordagen via facebook.com/kontordagen, sånn at også du som ikke kan delta fysisk kan få med deg noe av innholdet.
Dette strømmes direkte:
10:00 - 10:45 Sosiale medier - Hvordan fange folks oppmerksomhet
11:00 - 11:45 Søknadsbudsjettet - din venn fra idé til rapportering13:00 - 13:45 Ikke signer (uten videre)
14:00 - 14:45 Musikkrettigheter - hva har du lov til?
15:00 - 15:45 Kunst og samfunnsengasjement i klimakrisens tid.
Enkelte av disse foredragene vil senere bli lagt ut på denne siden.
Takk til vår samarbeidspartner Vulkan Eiendom!

Fotokreditt
Solveig Selj (Marthe Wulff)
C.F Wesenberg (Solveig Slettahjel)
Bing Hodneland (Limita Lunde og Christoffer Johnsen)
Eva Rose (Marius Engemoen)
Helge Brekke (Kontornatten)
Nina Holtan (Møt tilskuddsordningene)